Rennen voor het leven.
Rennen voor het leven. (Foto: aangeleverd)

Voormalig Castricummer rent voor het leven

CASTRICUM/ALKMAAR - Jeroen van Veen (41) loopt een jaar lang elke dag hard met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum, dat gespecialiseerd is in kinderoncologie. Om dit extra kracht bij te zetten, doet hij aan zo'n twintig hardloopevenementen mee. Naast hardlopen tijdens marathons in Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam neemt hij ook deel aan de Alkmaar City Run op woensdag 17 mei.

Ondanks grote verdriet positief in het leven 

Ruim een jaar geleden, 4 maart 2022, is Jeroens zoontje Kasper na meer dan 1.000 behandeldagen op vierjarige leeftijd overleden aan een zeer agressieve hersentumor. Ondanks het grote verdriet heeft hij van Kasper geleerd om positief in het leven te staan. En als het ook maar even kan anderen met veel lol, energie en levensvreugde te steunen.

Support

Het bracht hem tot het schrijven van het boek 'Kasper Achtbaan op losse schroeven' en het starten van de langste sponsorloop van Nederland. Het verdrietige, maar ook zo liefdevolle verhaal over het leven en overlijden van Kasper heeft al vele huiskamers bereikt. Na een reeks tv- en radio-optredens bij onder meer Tijd voor Max, Hart van Nederland, Radio 538 en Radio 2, steunen ook vele bekende en minder bekende Nederlanders Jeroen. Onder meer artiesten zoals Kris Kross Amsterdam en influencer Bas Smit gaven hun support al voor zijn bijzondere actie, veelal via zijn Instagrampagina @sponsorloper.

Woensdag 17 mei aan de start

Voor Jeroen, die in Castricum opgroeide en in zijn jeugd lange tijd bij AZ voetbalde, is het heel mooi om weer een keer in Alkmaar te sporten. 


Hij loopt woensdag 17 mei tijdens de Alkmaar City Run by Night de 10 kilometer en staat om 21.30 uur aan de start. 

Niet te missen

Hij draagt tijdens het rennen een groot wit hardloopshirt, vol logo’s van merken die zijn actie voor 365 euro (één euro per dag) sponsoren. Hierdoor is hij niet te missen. Op dit moment zijn er 1931 donaties gedaan, waarmee de teller nu op ruim € 68.000,- staat. 

365 dagen per jaar

Jeroen heeft als einddoel om meer dan € 100.000,- op te halen.


 “Ook op dit moment worden er in het Prinses Máxima Centrum kinderen intensief behandeld. Elke dag, elke nacht. Altijd. Aan al deze kinderen wil ik laten weten dat er aan ze wordt gedacht. 


Niet alleen tijdens kerst, op woensdagmiddagen of op hun verjaardag. Maar 365 dagen per jaar.”

Afbeelding