Vervolg voorpagina

>>> Enkele aanwezigen hadden in het verleden al hun voorkeuren en ideeën kenbaar gemaakt, maar waren door de raadscommissie afgewezen. Hoofdzaak was immers de Dorpsstraat, om daar doorgaand verkeer te minimaliseren.

'Ga dan handhaven'

Daar zijn verschillende mogelijkheden voor volgens verkeersdeskundige Arthur Sanders van gemeente Castricum. “Dat kan via drempels, éénrichtingverkeer tot aan onlogische routes. Er wordt immers veel te hard gereden in de Dorpsstraat.” Natuurlijk opmerkingen uit de zaal van “Ga dan handhaven!” 


Helaas is het beleid van de overheid, dat er in 30 km-gebied niet gecontroleerd wordt op snelheid. Daar kan Castricum geen uitzondering op maken. Arthur Sanders vult daarbij nog aan: “Een 30 km-gebied zou eigenlijk zo ingericht moeten zijn, dat je niet harder kan rijden dan 30 km p.u."

Eind juni

In de verdere uitleg werd duidelijk, dat voor de afsluiting van Schoutenbosch bij de Stationsweg vele voorstanders zijn. Vervolgens de 100 aanwezigen over zeven groepen verdeeld om hun ideeën op een plattegrond van het Dorpshart kenbaar te maken. 


Het werd een discussierijke, waar de voorstellen in latere instantie worden beoordeeld. Voorlopig zijn er twaalf verschillende voorstellen, de gemeenteraad eind juni een oog op gaat werpen. Tot dan even geduld.