Trots op hun verdiende kei.
Trots op hun verdiende kei. (Foto: T. van der Meer)

Wielertoppertjes maken het waar

BEVERWIJK/ROUBAIX - Zondag 7 mei stond het wielermonument Parijs- Roubaix voor de internationale wielerjeugd op het programma. Dit zijn de laatste 18km van de officiële wedstrijd, eindigend op het velodrome in Roubaix. Onderweg moeten ze vier kasseien stroken trotseren waaronder de slechtste maar ook de meest beroemde strook “Carrefour de L’arbre”.

Beverwijkse Cheyenne van der Meer wilden hier met haar twee clubgenoten en vriendinnen, Quinty en Sanne Keijzer, aan meedoen. Rijden en ervaren wat de grote renners ook enkele weken geleden heeft doorstaan.

Trainers en vaders 

De trainers en vaders van Cheyenne (11 jr.), Quinty (12 jr.) en Sanne (12 jr.) hebben ontzettend hun best gedaan en alles uitgezocht om te zorgen dat de meiden aan deze internationale wedstrijd konden meedoen. Zondagochtend 7 mei, na het inschrijven is men naar de start gereden waar de meiden nog net de eerste 2 km konden verkennen. Wat hadden zij er een zin in, het plezier straalden er vanaf.

De wedstrijd bestond uit sterk internationale deelnemers veld van 90 jongens en meisjes van 11 en 12 jaar oud. Na het startsignaal gaven de drie meiden gelijk gas. Bij het uitkomen van de eerste bocht zaten ze op plek 1, 2, en 4.Hier draaiden ze ook gelijk de Carrefour de L’arbre op, de rest van het peloton zat op een lint.

Eerste kasseien

Bij het verlaten van de eerste kasseien strook was er al een kopgroep geformeerd, waaronder vier jongens en drie meiden en ja, dat waren Sanne Quinty en Cheyenne! De hele wedstrijd hebben ze gestreden met de jongens door te demarreren en te pareren als er iemand probeerde weg te komen. Uiteindelijk moesten ze het in de sprint laten lopen van de jongens. 

De jongens en de meiden worden apart geklasseerd en zo werden de meiden gehuldigd: eerste Sanne Keijzer tweede Quinty Keizer en een mooie derde plaats voor de jongste van de kopgroep Cheyenne van der Meer. Wat waren de vaders/trainers hier trots op, als je pupillen dit al kunnen presteren bij zo'n monument van een wedstrijd.

Kopgroep
Fietsvriendinnen
Klassering eerste 11.
Start- met 90 internationale deelnemers een groot peloton.
Kasseien rijden