Winnaar Klaas Steenkamp in het midden tussen de andere deelnemers.
Winnaar Klaas Steenkamp in het midden tussen de andere deelnemers. (Foto: Aangeleverd)

Klaas Steenkamp wint Willem Kopertoernooi 2023 in Jansheeren

Algemeen

HEEMSKERK - De afgelopen week is weer, zoals te doen gebruikelijk in de eerste week van het nieuwe jaar, het Willem Kopertoernooi, genoemd naar de eerste voorzitter van de biljartvereniging “de Jansheeren” gespeeld . Het toernooi werd gespeeld op basis van een afvalsysteem. Dit jaar werd begonnen met 32 deelnemers. Na de voorrondes bleven er 4 spelers over, welke op vrijdagmiddag, in een halve competitie mochten laten zien wie de nummers 1 tot en met 4 zouden worden.

Het was een spannende strijd, met een verrassende uitslag. De prijzen werden uitgereikt door Marcel Pirovano, de zoon van de onlangs overleden voorzitter van de vereniging. In de afgelopen jaren bleek namelijk, dat spelers met een wat lager gemiddelde vaak dit afvaltoernooi wonnen.

De hogergeplaatste spelers hebben vaak moeite om van een lager geplaatste speler te winnen. Dus alle leden van onze biljartclub hebben evenveel kans om dit traditionele januari toernooi te winnen.

Dit jaar streden Klaas Steenkamp en Rinus Mienis om de eerste plaats. Klaas Steenkamp kwam, nadat hij de gehele week zeer constant had gespeeld, als glorieuze winnaar op de eerste plaats. Tweede werd Rinus Mienis, die ook de hele week zeer goed had gespeeld en een waardig en sportieve verliezer was. Guisseppe Massidda, welke van de drie finalisten het hoogst aantal caramboles moest maken, werd tenslotte na een paar mooie partijen derde. De prijzen werden uitgereikt door Marcel Pirovano, de zoon van de onlangs overleden voorzitter.

‘’We kunnen weer spreken van een geslaagd toernooi dat onder grote belangstelling van de leden en belangstellenden is gespeeld en willen ook graag Jan van Lieshout, welke dit toernooi meer dan 25 jaar organiseerde, bedanken voor zijn enorme inzet’’, aldus de organisatie.

Bij biljartclub “Jansheeren” kunnen mannen en vrouwen vanaf 55 jaar uit Heemskerk en omgeving, van maandag tot en met donderdag, in de middag lekker biljarten. Je kunt 1 maal per week komen of als je wilt iedere middag. De contributie is gelukkig nog erg laag, 55 euro per seizoen. De wedstrijdleider schrijft je in en koppelt je aan een tegenstander op dat moment.

Er worden partijen van 25 beurten gepeeld en de resultaten worden bijgehouden door de wedstrijdcommissie, zodat er een heuse competitie is. De laatste week van het seizoen wordt er een clubkampioenschap gespeeld door de hoogst geëindigde spelers van het seizoen. Of je nu erg goed bent of dat je zelden hebt gespeeld, de opzet van deze biljartclub is gezelligheid, vriendschap en sportiviteit.

Heb je interesse, kom naar gebouw Jansheeren, midden in het centrum van Heemskerk of bel 0251-255017.