Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Column burgemeester van Heemskerk: ‘Wereldberoemd’

Algemeen

Onze gemeente is sinds begin dit jaar wereldberoemd in Nederland. De postcodekanjer heeft niet alleen een aantal prijswinnaars blij gemaakt maar heeft ook geleid tot veel positieve aandacht voor Heemskerk. Dat straalt toch een beetje op ons allemaal af. Een prijs in de loterij is per definitie toeval. Maar wat zou het mooi zijn wanneer dit een voorbode is voor alle geluk en voorspoed die Heemskerk ook in 2023 ten deel zullen vallen.

De barbaarse Russische inval in Oekraïne heeft ons allemaal geschokt. De oorlog daar heeft ook onze levens hier in het veilige Nederland bepaald. Het was hartverwarmend hoe veel Heemskerkers zich hebben ingespannen om vluchtelingen op te vangen en in een aantal gevallen zelfs bij hen thuis onderdak hebben geboden.

De energieprijzen en de dure boodschappen baren veel Heemskerkers zorgen. Dat vraagt het komend jaar om een inspanning van ons allemaal om te kijken hoe we deze zorgen kunnen helpen verlichten of wegnemen.

Hopelijk staat ons het komend jaar ook veel moois te wachten. Ik kijk persoonlijk erg uit naar de eerste week van september. Heemskerkers hebben mij verteld dat je het meegemaakt moet hebben om er over mee te kunnen praten. En verder zijn er zijn sportclubs die het dit jaar zo goed doen, dat er aan het eind van het seizoen misschien een feestje te vieren valt.

Ik heb mij vanaf mijn eerste dag als burgemeester zeer welkom gevoeld in Heemskerk. De komende tijd zal in het teken staan van een nadere kennismaking. Met de inwoners van Heemskerk, met de verenigingen, met de ondernemers. Ik verheug mij daarop en laat mij graag uitnodigen. 

Ook 2023 zal hoogte- en dieptepunten kennen. Ik wens Heemskerk en ons allen toe, dat wij het komend jaar samen kunnen vieren wat gevierd moet worden en dat wij elkaar vasthouden waar wij elkaar nodig hebben. En dat alles in goede gezondheid.

Alexander Luijten, Burgemeester van Heemskerk