Start in Uitgeest voor een fietstocht langs forten, dijken en sluizen.
Start in Uitgeest voor een fietstocht langs forten, dijken en sluizen. (Foto: aangeleverd

Fietsen langs forten, dijken en sluizen

UITGEEST - Zondag 11 juni wordt de derde editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam verreden. De routes van 65, 120 en 170 km brengen de deelnemers door een groen landschap langs forten, dijken en sluizen. 

Start vanuit Uitgeest

Deelnemers kunnen zelf kiezen of zij starten en finishen bij Fort aan den Ham in Uitgeest of bij UWTC in Uithoorn. De inschrijving voor deze fietstocht is geopend tot en met woensdag 7 juni.

Voor de deelnemers aan de Ronde van de Stelling van Amsterdam liggen een stuurbordje en stempelkaart klaar en ook aan de uitgebreide ravitaillering onderweg en bij de finish is gedacht. Mede dankzij partner Provincie Noord-Holland krijgen de deelnemers na afloop een unieke medaille gemaakt van duurzaam materiaal omgehangen.

Volop genieten onderweg

Naast de voorspelde goede weersomstandigheden waar men volgende week in Noord-Holland van kan genieten, gaan de deelnemers ook van de routes genieten. De Ronde van de Stelling van Amsterdam brengt deelnemers langs schitterende uitzichten, pittoreske plaatsjes en in stijl uitgekozen verzorgingsposten. Zo geven de verzorgingsposten bij Fort aan den Ham, Fort bij Spijkerboor, Fort bij de Liebrug en Fort bij Nigtevecht de dag een historisch tintje.

De vijf verschillende routes brengen de deelnemers gedeeltelijk langs de Stelling van Amsterdam. Deze verdedigingslinie is 135 kilometer lang en bestaat uit 46 forten en veel batterijen, dijken en sluizen. Sinds 1996 is door UNESCO het belang van deze historische Nederlandse verdedigingslinie erkend en staat de Stelling op de lijst van UNESCO Werelderfgoed.

Schrijf nu nog in voor 65, 120 of 170 km door een mooie én interessante omgeving via www.rondevandestellingvanamsterdam.nl