Open Tuinen Weekend, vervolg voorpagina

>>> Toen het boeren stopte, zijn Chris en Truus langzaam het erf gaan omvormen naar een soort cottagetuin met vaste planten, bomen en struiken. Met planten van over de hele wereld proberen zij een geheel te maken.

Margret en Johan, Hogeweg 70, Uitgeest. Een siertuin. Groenten en fruit, en wilde bloemen Leilinden aan de zijkant van het huis. Heerlijk om er te mogen wandelen. 

Ineke en Jeroen, Hogeweg 66, Uitgeest. Een beukenbos en borders met bloemen. 

Dielf Hollander, Uitgeesterweg tussen nr. 35 en 37. De tuin is een bollen-, bloemen- en groentetuin met cavia's en ook kippen. Ook staan er appel-, peren- en pruimenbomen op een oppervlakte van 1500 meter.

Zaterdag en zondag open: 

Cor en Adrie, Kooglaan 155A, Akersloot. De grootte is 360 m2. Cor: "Voor hebben we vaste planten en een deel tegels. Dit smalle pad loopt aan de zijkant door naar achter. Achter hebben we een cactuskas en een kas voor cactussen en fuchsia’s in de winter. We hebben rondom een border met vaste planten en wat bollen. In die border hangen en staan zo'n 65 soorten fuchsia’s, waaronder ook enkele boompjes. Ook een deel van de tuin is ingericht als rotstuin. Hier en daar staan ook buiten agaves en cactussen."

Jolande Piersma, Westergeest 10, Uitgeest. Kleine binnentuin met eigen kunst en de moeite waard om zomaar even langs te gaan.

Fam.Twaalfhoven, Bonkenburg 33, Akersloot. De tuin is ingericht met vaste planten, bollen, groenten en fruit.

Pierre en Rob, Klein Dorregeest 3B, Akersloot. Drie tuinkamers op strandwal, natuurlijke borders nabij polderlandschap. 

Corrie aan het water van het Kerkemeer 22, Akersloot. Er staan veel verschillende vaste planten en struiken in een kleurrijke tuin. Bovendien staan er twee glas kunstwerken van Tiny van der Velden in.


Piet en Gré Verduin, Mendelssohnstraat 35, Akersloot. Een grasveld om op te spelen, 100m2 volière en kippenverblijf, een groentekas en een groentetuin. Diverse aparte struiken en bloemen en planten voor vogels en insecten.

Bea en Henk Hoogervorst, Startingerweg, Akersloot. De tuin is een combinatie van een klassieke tuin en een cottage tuin en in tweeën aangelegd. 

Bea: "Het eerste stuk hebben we zelf gedaan, maar dat al 30 jaar geleden. Het tweede deel is eraan vastgemaakt toen we een stukje snippergroen konden kopen van de gemeente. Er zijn voor een kleine tuin heel wat verschillende bomen en struiken geplant. Ook heesters en vooral bloeiende (vaste) planten staan in de tuin. De tuin is bereikbaar via de ingang aan de Brahmslaan, naast nummer 18, het pad naar achter inrijden."