ADO'20 is kampioen van de zondag Derde Divisie en promoveert naar de Tweede Divisie, de hoogste afdeling van het amateurvoetbal in Nederland.
ADO'20 is kampioen van de zondag Derde Divisie en promoveert naar de Tweede Divisie, de hoogste afdeling van het amateurvoetbal in Nederland. (Foto: Leo Tillmans)

ADO’20 kampioen en promoveert naar elite van amateurvoetbal: Tweede Divisie!

Nieuws

HEEMSKERK - Na een eclatante 5-0 overwinning op het Amsterdamse JOS Watergraafsmeer is ADO’20 zondag 7 mei kampioen van de zondag Derde Divisie geworden. De Heemskerkers promoveren daarmee naar de elite van het amateurvoetbal: de Tweede Divisie.

ADO’20 is de terechte winnaar geworden omdat de formatie van coach Roy van der Mije zo’n beetje vanaf het begin van de competitie voortdurend bovenaan heeft gestaan. Eventjes leek het mis te gaan rond de winterstop, toen werden veel punten verspeeld. Maar daarna pakte de club uit Heemskerk het weer goed op en werd de koppositie opnieuw gegrepen. Die werd uiteindelijk niet meer afgestaan. 

Afgelopen zaterdag verloor de enige concurrent van ADO’20, VVSB uit Noordwijkerhout, zijn thuisduel van het Beverwijkse DEM met 1-3. De ‘buren van ADO’20’ bewezen hun Heemskerkse vrienden daarmee een goede dienst. Maar dan moesten de mannen van Van der Mije tegen JOS Watergraafsmeer een dag later het zelf wel afmaken door de drie punten te grijpen. Dat gebeurde dan ook.  

Op een kolkende sportpark De Vlotter waar ruim tweeduizend toeschouwers - onder wie burgemeester Alexander Luijten en oud-Ajax-doelman Fred Grim (zoon Mike Grim keept bij ADO’20) - getuige waren van een waar voetbalshow, maakten de Heemskerkers gehakt van de Amsterdammers. Twee doelpunten van de jonge superspits Milan Zonneveld, een benutte penalty van Daan Boerlage, een goal van Henry Opoku en eentje van Milan Klopper zorgden voor de 5-0 zege. Vervolgens kon het kampioensfeest van de Superezels losbarsten!  

De spelers nemen plaats op de tribune.