De Ronde van Beverwijk van 2022.
De Ronde van Beverwijk van 2022. (Foto: Aangeleverd)

Géén Wielerronde op de Breestraat tijdens de Stadsfeesten 2023

Nieuws

BEVERWIJK - De 42e Wielerronde van Beverwijk zal dit jaar niet worden verreden op het parcours van de Breestraat tijdens de Stadsfeesten in Beverwijk. Het Wielercomité heeft dit ook reeds eerder aan het gemeentebestuur van Beverwijk medegedeeld. Hoofdoorzaken hiervan zijn dat de kosten van de organisatie op het parcours met start op de Breestraat elk jaar hoger worden. Door de afname van inkomsten via sponsoring en gemeentelijke bijdrage is het besluit genomen door het Wielercomité.

Door Co Backer

Het Wielercomité wil de wedstrijd verplaatsen naar een andere datum en een ander parcours omdat het financiële risico voor het Wielercomité te groot wordt. Daarnaast kan men in de periode van week 26 ook niet beschikken over voldoende vrijwilligers die voor de op- en afbouw en veiligheid van het parcours Breestraat-Peperstraat- Koningstraat-Zeestraat moeten zorgdragen. 

BRC Kennemerland

Het Wielercomité betreurt het ten zeerste en vindt het ook voor de BRC Kennemerland, die dit jaar zijn 90-jarig bestaan viert, erg jammer dat de wielerronde niet in het stadscentrum kan worden gehouden. 

De wielerronde zorgde altijd voor het afsluiten van de feestweek. Het Wielercomité gaat niet bij de pakken neerzitten en organiseert nu samen met de BRC Kennemerland de Ronde van Beverwijk in het Aagtenpark op 30 juli. De wedstrijddatum is aangevraagd bij de KNWU en nadere mededelingen over de starttijden en categorieën zullen volgen. 

Sponsors

Het Wielercomité (Jack van Hooff en Cees van Borre) hopen dat de sponsors hen trouw blijven en dat de wielerronde niet verloren zal gaan in Beverwijk. 

Het 90-jarig bestaan van de BRC Kennemerland zal ook met mooie wedstrijden worden gevierd op het Aagtenparkcircuit waar BRC Kennemerland zijn ‘home’ heeft met wedstrijden op zondag 24 september. Hierover volgen nog nadere mededelingen.