Corporatie-woningen naar reguliere woning-zoekenden

IJMOND - Woningzoekenden in Zuid-Kennemerland en IJmond kunnen sinds november 2018 in één systeem zoeken naar corporatiewoningen in beide regio’s. Zeven woningcorporaties bundelen hun aanbod in MijnWoonservice.nl. Uit de trendmonitor 2022, waarin ook wordt teruggeblikt op de periode 2019- 2022, blijkt dat het merendeel van de woningen wordt verhuurd aan reguliere woningzoekenden. 

Daarnaast verhuizen inwoners steeds gemakkelijker binnen de regio en blijft de druk op de woningmarkt toenemen. De corporatiewoningen in de regio’s Zuid-Kennemerland en IJmond gaan sinds de samenwerking steeds vaker naar regulier ingeschreven woningzoekenden, dit liep op van 56 naar 64% oftewel 1.472 woningen in 2022. 

Voorts werden 163 woningen verhuurd op basis van klantwensen of zorg zoals bijvoorbeeld aan de achtergebleven inwoners na een overlijden, woningruil en (senioren) die verhuizen naar een toegankelijkere of speciale zorgwoning. Ook werden 101 woningen verhuurd aan huurders die vanwege een grootschalige renovatie of sloop/nieuwbouw naar een andere woning moesten verhuizen en 133 aan inwoners die om sociale of medische redenen met spoed een andere woning nodig hadden.