Verdedigers Van Velzen en Lammers hadden er de handen vol aan.
Verdedigers Van Velzen en Lammers hadden er de handen vol aan. (Foto: aangeleverd)

FC Castricum in slotfase onderuit

Binnen tien minuten voor het laatste fluitsignaal werd het verzet gebroken. Uitgerekend op het moment dat FC Castricum een penalty verdiende, gaf de scheidsrechter niet thuis. Even later maakte Floyd Groet voor Reiger Boys zijn tweede doelpunt op rij en was het duel beslist. De uiteindelijke uitslag van 4-0 was geflatteerd en alle reden om het sportpark zo snel mogelijk te verlaten.

Na een evenwichtige eerste helft werd het al snel duidelijk dat FC Castricum de Heerhugowaardse hardlopers moeiteloos kon bijbenen. Doelman Lars Beukers moest een paar keer in actie komen terwijl Jesse Verbeek de kans van de wedstrijd kreeg om FC Castricum uit de impasse te schieten. Zijn inzet werd door de doelman van Reiger Boys gepareerd. Scoren blijft voor FC Castricum een probleem. Het elftal van coach Ralph Blom speelt al weken behoorlijk, maar ziet het degradatiespook langzaam dichtbij komen nu niemand in staat blijft de trekker over te halen.

Kortom, de 4-0 nederlaag moet zo snel mogelijk worden vergeten. Zaterdag wacht het thuisduel tegen het hoger geklasseerde SDOB uit Broek op Waterland. De eerste confrontatie dit seizoen eindigde in 1-0 en dat is men op Sportpark Noord End nog niet vergeten.