Stem 15 maart!
Stem 15 maart! (Foto: Rodi Media)

Stem 15 maart in Castricum

Algemeen

CASTRICUM - Volgende week woensdag, 15 maart, zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Voorheen niet echt uitnodigend voor inwoners, wat de opkomstpercentages in het verleden laten zien. Maar er is een kenterende tendens.

Er blijkt momenteel meer belangstelling te zijn, omdat het bewustzijn leeft dat de uitslag van de Provinciale Verkiezingen van invloed kan zijn op de landelijke politiek. 

Gekozen leden van de Provinciale Staten kiezen immers de leden van de Eerste Kamer in Den Haag; deze controleert en kan zelfs wetten dwarsbomen, die in de Tweede Kamer zijn aangenomen. 

Deelnemende partijen PS

Nog even resumerend: aan de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 doen 23 partijen mee. 50PLUS, AWP voor water, klimaat en natuur, BBB, Belang van Nederland (BVNL), CDA, ChristenUnie, CODE ORANJE, D66, DENK, Forum voor Democratie (FvD), GroenLinks, JA21, JEZUS LEEFT, Namens Noord-Hollanders, Nederland met een PLAN (SVP), Onafhankelijke Politiek-NH (OPNH), Partij van de Arbeid (PvdA), Partij voor de Dieren, Partij voor de Vrijheid (PVV), Piratenpartij, Socialistische Partij (SP), Volt en VVD.