De Sprong van Nijinsky in Koningsduyn.
De Sprong van Nijinsky in Koningsduyn. (Foto: aangeleverd)

De Sprong van Nijinsky in Koningsduyn

CASTRICUM - In Theater Koningsduyn is donderdag 16 maart, aanvang 20.00 uur, het dansant theaterconcert De Sprong van Nijinksy te zien, gebaseerd op het leven de legendarisch Oekraïnse danser Vaslav Nijinksy. 

Scapino balletdanser Mischa van Leeuwen danst de hoofdrol in deze multidisciplinaire voorstelling, onder leiding van altvioliste Esther Apituley. Apituley: “We vormen de Nijinksy jaren van de 20ste eeuw, met het muzikale uitgangspunt Le Sacre du Printemps van Stravinsky, met dans en muziek om naar de tijd van nu. Met rap, hiphop, rauwe punkteksten van Ko van den Bosch, geïnspireerd op de dagboeken van Nijinsky en de opwindende funk en popritmes van componist Chiel Meijering.” Deze multidisciplinaire voorstelling De Sprong van Nijinsky is niet alleen een voorstelling over een danser met een ongekend talent, maar ook een pleidooi voor het loslaten van de werkelijkheid en durven te zweven in een andere wereld.


De cast bestaat uit een indrukwekkende groep multitalenten; Mischa van Leeuwen (danser Scapino Ballet); Victor Lange (acteur, muzikant, speelde in Beethoven Lost in Silence); Gary "Duimelot” Gravenbeek (danser, vocalist, acteur); Paul Medeiros (eerste violist) en artistiek leider Esther Apituley (altviolist, spel).

Kaarten en informatie: 

www.geesterhage.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding