De Boshutten.
De Boshutten. (Foto: aangeleverd)

Doe mee met NLdoet bij de Boshutten

CASTRICUM - Het Oranjefonds organiseert zaterdag 11 maart weer Nldoet. Veel vrijwilligers steken dan de handen uit de mouwen om de noodzakelijke klussen bij verenigingen, stichtingen en andere organisaties te doen.

Boomplateau gebouwd

Zo ook bij de Boshutten op de Zanderij, Scoutingpad 1. Daar zijn sowieso het hele jaar door al zeven vrijwilligers actief bezig met het onderhoud en het uitvoeren van nieuwe plannen. Zo is er afgelopen seizoen een boomplateau met uitkijk op de Zanderij gebouwd. 11 maart zal om 16.00 uur, na de NLdoet klusactiviteiten, dit plateau officieel geopend worden door burgemeester Toon Mans.

Expositie

Tevens exposeert Mineke - mevrouw Boshut - een aantal van haar Zanderij schilderijen en tekeningen. Dagelijks loopt zij over de Zanderij, die komende maanden weer prachtig zal kleuren wanneer de anemonen en tulpen volop in bloei staan. Mineke maakt vele foto’s, die een inspiratiebron zijn voor haar tekeningen en schilderijen. Meer informatie hierover op de websites: www.boshutten.nl, www.zanderijcastricum.nl en www.vinesprit.nl.

Doelstelling

Doelstelling van de stichting: het exploiteren van boshutten die beschikbaar worden gesteld voor activiteiten met jeugd en jongeren waaraan een plezierige beleving van de vrije tijd wordt geboden en waardoor een bijdrage  wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid. Jaarlijks bezoeken meer dan 1000 kinderen de boshutten voor hun schoolkamp of andere activiteiten in de natuur.

Jongerenactiviteiten

De Boshutten op de Zanderij worden beheerd en onderhouden door een stichtingsbestuur, dat bestaat uit acht vaste vrijwilligers en waren vroeger scoutinghutten. Met de jaren dat Scouting St. Wilfried hier actief was, wordt deze plek in Castricum al meer dan 75 jaar gebruikt voor jongerenactiviteiten. Alle klussen en veranderingen van de afgelopen jaren zijn te zien op www.boshutten.nl

Natuureducatie

In 2007 is Stichting Scouting St. Wilfried overgegaan in Stichting Boshutten St. Wilfried. De doelstelling is al die jaren onveranderd gebleven: De boshutten zijn beschikbaar voor leuke jongerenactiviteiten met de bijkomstigheid dat hun persoonlijkheid wordt gevormd en voor activiteiten met een spiritueel of natuur-educatief karakter.


NLdoet is een jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag in Nederland. In de eerste vijf jaar heette deze dag Make a Difference Day, de naam die in de Verenigde Staten gangbaar is. Doel is het stimuleren van vrijwilligerswerk. De dag wordt landelijk georganiseerd, met op veel plaatsen lokaal activiteiten. Groepen mensen uit verenigingen, bedrijven en instellingen zetten zich in voor een non-profit doel.

Kijk voor meer activiteiten in de regio op www.nldoet.nl

Onderhouden door een stichtingsbestuur.