Beleef de geschiedenis in de regio.
Beleef de geschiedenis in de regio. (Foto: aangeleverd)

Fietsen door de regio: de geschiedenis van Uitgeest-Krommeniedijk

Nieuws

REGIO - Landschap Noord-Holland en Stichting Oer-IJ hebben voor zaterdag 13 mei van 13.00 tot 16.00 uur een speciaal arrangement samengesteld.

Fiets mee

Start is bij het Fort bij Krommeniedijk - Lagendijk 22 - met de ontdekking van deze locatie van de Stelling van Amsterdam, genieten van een kopje thee of koffie in het fort en de afsluiting met een fietstocht van ongeveer 20 kilometer door het prachtige Oer-IJ gebied, tussen Uitgeest en Krommeniedijk.

Een fort in een prachtige groene omgeving

Fort K’IJK is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. De prachtige natuur rondom het fort staat historisch gezien bekend als het OER-IJ gebied. Start is met een historische rondleiding door het Fort bij Krommeniedijk met een kopje koffie of thee. Aansluitend een fietstocht met een gids door het OER-IJ gebied, onder andere richting Fort aan den Ham, Fort bij Veldhuis en Fort St. Aagtendijk.

Programma

13.00 uur: historische rondleiding door het Fort met de bekende gidsen Hans en Theo, die alle details van het fort kennen en de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam. 14.15 uur: kopje koffie/thee. 14.30 uur: fietstocht onder leiding van een gids van de Stichting Oer-IJ, die je weer alles over het gebied kan vertellen. 16.00 uur: einde van het arrangement. Zelf een fiets meenemen. Reserveren is verplicht. Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl