Uit de oude doos. Wie heeft er niet gespeeld?
Uit de oude doos. Wie heeft er niet gespeeld? (Foto: archief)

Wie heeft hier niet gespeeld?

Nieuws

UITGEEST - Komende 17 juni bestaat de speeltuin Kindervreugd in het dorp alweer 70 jaar. Een mijlpaal. Welke Uitgeester heeft niet gespeeld? Opa’s, oma’s, vaders, moeders in het verleden en natuurlijk de kinderen van nu die er nog spelen. Allemaal hebben zij een verleden en heden mét en herinnering áán de speeltuin.

Mooi cadeau

In deze 70 jaar zijn er al verschillende speeltoestellen gekomen en weer gegaan. De meest bekende is de grote glijbaan die er ooit stond, geheel gemaakt door vrijwilligers. De meest recente aanwinst is de mooie nieuwe zandbak, die vorig seizoen geplaatst is. Inmiddels kwamen er de afgelopen jaren ook weer wensen vanuit het bestuur om bepaalde speeltoestellen te vervangen en/of op te knappen.

En toen was daar Blijer Uitgeest. In overleg met deze organisatie heeft de speeltuin de een verzoek gedaan voor een nieuw speeltoestel. En de aanvraag is gehonoreerd. Wat een prachtig verjaardagscadeau is dat.

Helaas is de plaatsing van het nieuwe toestel niet gelukt voor de start van het nieuwe speelseizoen. Dit betekent, dat de speeltuin helaas een aantal dagen dicht moet om de veiligheid te garanderen. De speeltuin is gesloten op de volgende dagen: 8 mei (voorbereidende werkzaamheden) en 22 t/m 26 mei (definitieve plaatsing). Daarna volgt dan op 27 mei de heropening. Meer informatie: www.speeltuinuitgeest.nl