Castricummerpolder aantrekkelijk leefgebied voor weidevogels.
Castricummerpolder aantrekkelijk leefgebied voor weidevogels. (Foto: H. Stapersma)

Jeugdexcursie in nationale vogelweek

UITGEEST/CASTRICUM - In het kader van de nationale vogelweek (6 t/m 14 mei) organiseert de Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland zaterdag 13 mei een excursie voor jonge vogelkijkers in de Castricummerpolder, Grote Ven en Oude Venne (Plasjes N203).

Onder begeleiding van twee excursieleiders van de vogelwerkgroep wordt gefietst naar de Castricummerpolder, de Grote Ven en de Oude Venne. Het gebied is in eigendom en beheer van de Stichting De Hooge Weide. De manier waarop het gebied wordt beheerd (laat maaien) zorgt voor een aantrekkelijk leef- en broedgebied voor onder andere Grutto, Tureluur en Kievit en jun jongen (pullen), onze bekende weidevogels.


Ook de Gele Kwikstaart, Graspieper, Kluut, Visdiefje, misschien Kleine Plevier en verschillende soorten eenden en ganzen zullen te zien zijn.

De excursie is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.  Vaders, moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, grote broers en zussen mogen ook mee. Liefst niet meer dan één begeleider per gezin.

 

Deelname is gratis. Vertrek om 09.00 uur vanaf het NS-station Castricum (aan de kant van het Huis van Hilde). Neem vooral een verrekijker mee. En er gaat een telescoop mee om het allemaal nog beter te kunnen zien. Waarschijnlijk valt er genoeg te zien om een paar uurtjes leuk naar vogels te kijken. Meer informatie: https://vwgmidden-kennemerland.nl/jeugdvogelclub/