Het is lente, maar...
Het is lente, maar... (Foto: Bert Westendorp)

Eerste lentedag grauw en grijs

UITGEEST - De eerste lentedag begon ook in Uitgeest dinsdag 21 maart fris en grauw.

Maar de eerste tekenen van de lente zijn subtiel waarneembaar. Bloemen beginnen te bloeien, waardoor de natuur een beetje kleurrijker wordt, zoals hier te zien is bij molen De Kat waar de narcissen zich fraai showen.

De nacht van maandag 20 naar dinsdag 21 maart was het punt waarop de zon de evenaar passeert op de reis van de zuidelijke naar de noordelijke hemel. Op dat moment is de lentedag en -nacht even lang. De 'lichtdagen' worden nu steeds langer en de nachten korter.

Niet onbelangrijk: in de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok één uur vooruit als teken dat de zomertijd is begonnen. Nu de natuur nog...


Gratis hulp 

BUCH - Tien deskundigen van de Expertbank BUCH helpen vrijwilligersorganisaties gratis bij vraagstukken en problemen op verschillende gebieden.

Ondersteuning wordt gegeven bij juridische vragen, website bouwen en onderhouden, computervraagstukken, privacywetgeving, publiciteit, communicatie en bij vragen rond veiligheid in organisaties.

Ook kan gebruik gemaakt worden van advisering bij technische uitdagingen van bijvoorbeeld bouwkundige of installatietechnische aard en vragen over duurzaamheid. Het gaat om kortdurende ondersteuning en advies. Neem een kijkje op:

www.expertbankbuch.nl