Uit de krant van 1993.
Uit de krant van 1993. (Foto: aangeleverd)

Oplossing voor autoluwe Dorpsstraat al 30 jaar oud

CASTRICUM - Een alerte lezer van Nieuwsblad Castricum kwam met bewijs, de besluitenloosheid bij het Castricumse gemeenteapparaat inclusief de gemeenteraad. We schrijven 16 september 1993, wanneer het hierbij afgedrukte krantenartikel verschijnt, met een foto waarop de toen al druk genoemde Dorpsstraat staat afgedrukt. 

Ook toen werd onderzoeksbureau Goudappel Coffeng gevraagd voor een advies een verkeersveilige oplossing te vinden om te veel doorgaand verkeer in de Dorpsstraat te beteugelen. Het college van B&W had voorgesteld éénrichtingverkeer in te stellen vanaf de Torenstraat richting Stationsweg, Zuid-Noord dus. Goudappel Coffeng ging daar dwars tegenin en adviseerde ook éénrichting, maar dan contra en wel vanaf de Stationsweg richting Torenstraat dus Noord-Zuid.

Door Aart Tóth


Dat betekent, dat de automobilisten uit de richting Alkmaar ongehinderd via de door het verkeer geplaagde Dorpsstraat naar Beverwijk kunnen rijden. Omgekeerd stuit het verkeer uit de richting Beverwijk bij de toegang van de Dorpsstraat (bij de Stationsweg) op een bord ‘verboden toegang’. Deze automobilisten worden omgeleid via de route Stationsweg, Mient, Ruiterweg, Kleibroek, Oranjelaan. Het gedeelte Dorpsstraat tussen Stationsweg en de Torenstraat krijgt een nieuwe inrichting”, aldus ‘Van onze verslaggever’ in 1993. Aanvullend daarbij werd ook eenrichtingsverkeer voorgesteld voor Schoutenbosch.

Vergeleken met de huidige plannen niet eens zoveel verschil. Wethouder Verkeer Valentijn Brouwer vroeg zich tijdens de raadsdebatten al af of er genoeg kennis in huis was binnen de BUCH om de huidige autoluwplannen te onderzoeken. Misschien is daarbij het nog steeds bestaande onderzoeksbureau Goudappel en Coffeng een oplossing. Ze kunnen waarschijnlijk de plannen uit 1993 zo uit het archief halen. Uitkomsten van 30 jaar geleden zouden zo van toepassing kunnen zijn op de huidige voorstellen, zoals dat de nieuwe routes makkelijk wat meer verkeer aankunnen en het een kwestie van gewenning is. We gaan het meemaken als de participatierondes zijn afgelopen en men de geboden oplossingen gaat uitvergroten op het gemeentehuis om nu echt na 30 jaar soebatten eens daadkracht te tonen.