Anita Kok.
Anita Kok. (Foto: aangeleverd)

Meet & Greet van drie schrijfsters bij Laan

CASTRICUM - Vrijdag 9 juni zijn Anita Kok, Lonneke Kossen-Groot en Lucy Neetens van 16.00 tot 18.00 uur bij kantoorboekhandel Laan, Burg. Mooijstraat 19, aanwezig voor een Meet & Greet omdat ze alle drie een nieuw boek hebben uitgegeven.

Anita Kok (1965) geeft onder de vlag van haar bedrijf Koktales teken-, schilderles en creatieve workshops. Daarnaast is er elke eerste zaterdag van de maand een schrijfcafé in haar atelier. Ze heeft meerdere korte verhalen op haar naam staan, onder meer in ‘De stilte van 2021’ en in ‘Fabel en feit.’ In 2021 debuteerde ze met haar succesvolle thriller ‘Venijnig spoor.’ Een vervolg hierop is verschenen in 2022 in ‘Bekroning.’ 7 mei dit jaar lanceerde ze haar tweede thriller ’Vrouwenmantel.’ Een verhaal waarin duistere geheimen uit een ver verleden een grote rol spelen. Een mindfullnessretraite verandert voor Claire langzamerhand in een grimmig schouwspel waarin iedereen een rol lijkt te spelen en niemand echt is. 

Normandië

Lonneke Kossen-Groot (1975) woont met haar gezin in Noord-Holland. Op jonge leeftijd schreef ze al schriften vol met verhalen, die ze illustreerde met kleurrijke tekeningen. In 2021 debuteerde ze met haar roman 'Nachtmerrie in de polder'. Ze schreef een van de twee novelles in 'Stervenskoud en een kort verhaal in 'De Wadden in vogelvlucht'. Al enkele jaren brengt ze met haar gezin de zomervakantie door in Normandië. Geïnspireerd door de machtige witte krijtrotsen van hoog Normandië en de prachtige bogen, van Falaise d’Aval schrijft ze haar eerste thriller, 'Spanningsboog'.


In 2013 zet Lucy Neetens (1962) de eerste schreden op het schrijverspad en ontdekt dat schrijven belangrijk voor haar is. Door schrijven wordt haar ziel gevoed. Omdat men haar werk tijdens schrijfweekenden twee maal vergelijkt met dat van Annie M.G. Schmidt, schrijft Lucy eerst drie kinderboeken (voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar). Deze boeken gaan over een grappig mannetje - Kaggeli Darius - dat in een brievenbus woont.In 2017 komt Lucy in contact met Elly Godijn van Godijn Publishing en begint ze met het schrijven van korte verhalen. Daarna volgt de realisatie van die zo lang gekoesterde droom: een roman. In maart 2021 is dat 'Een blauwe blik' (roman) en nu 'Diabolisch dilemma' (roman).

Lonneke Kossen-Groot.