Cor Smit, Jan Hennman, Martin Schrama en Lauw Diemeer van Club'73, de supportersvereniging van ADO'20.
Cor Smit, Jan Hennman, Martin Schrama en Lauw Diemeer van Club'73, de supportersvereniging van ADO'20. (Foto: Siem Weterings)

Club’73 van ADO’20 ziet Abraham

Algemeen

HEEMSKERK - Zondag Heren1 van ADO’20 Heemskerk is op het ogenblik het meest succesvolle voetbalteam van de IJmond. Trots bovenaan in de zondag Derde Divisie met slechts 1 nederlaag in 18 wedstrijden. Natuurlijk zoals bij zoveel verenigingen is dit niet alleen te danken aan de eerste elftalspelers en/of de trainer. Heel veel vrijwilligers dragen bij aan dit succes. Bij ADO’20 is dit mede te danken aan de supportersvereniging Club’73 die dit jaar 50 jaar bestaat.

door Siem Weterings

Cees ‘klep’ Baltus (vader van Mieke) en Arie Pieneman (de eerste fulltime trainer, toen uniek voor een amateurclub in Nederland) stonden aan de basis van deze vereniging. 

Overgenomen

Nu is het stokje overgenomen door o.a. voorzitter Cor Smit, penningmeester Jan Henneman en secretaris Martien Schrama. Cor: “De doelstelling van Club’73 is om financiële ondersteuning te geven aan de hele club. Dus niet alleen op zondagmiddag de selectie aanmoedigen, ook traktaties organiseren voor alle teams die kampioen geworden zijn en het regelen van feesten e.d. We hebben het prachtige elektronische scorebord geleverd bij het hoofdveld en we regelen ballen sponsors en nog veel meer.”

‘Doelstelling van ons is om financiële ondersteuning te geven aan de hele club’

Lauw Diemeer, al 50 jaar lid, schuift aan. “Vergeet de Golden Goal Loterij niet als Heren1 thuis speelt, de enige eerlijke loterij van Nederland. Series van 90 loten worden dan verkocht voor 50 cent met op elk lootje een wedstrijdminuut. Bij de bekerwedstrijd tegen Emmen werden wel 900 loten verkocht en ook de derby’s tegen buurman DEM zijn populair. Valt het 1ste doelpunt in jouw minuut dan win je 20 euro. Elk volgend doelpunt, ook van de tegenpartij, levert 5 euro op.” 

Penningmeesteer Jan: “ Als er maar niet meer dan 6 doelpunten vallen anders kost het ons geld, bij 0-0 keren we niet uit.” 

Toch zien ze natuurlijk het liefst dat er gewonnen wordt, je bent tenslotte supporter, maar met 1-0 zijn ze dubbel blij. Martien, ook al ruim 40 jaar lid: “We hebben nog eens met 12-0 gewonnen tegen St. George uit de Noord. Dat moet niet te vaak gebeuren.”

Club’73 bestaat dus 50 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. In clubhuis ADO’20 wordt op vrijdag 20 januari 2023, aanvang 20:00 uur, een feestavond georganiseerd, inclusief hapje en drankje. Alle leden, nu zo’n 220, zijn welkom met partner. De muziek wordt verzorgd door de bekende Henk Haanraads (the Chief). 

Je kan ook die avond lid worden en meteen mee feesten. De kosten zijn het niet, slechts € 10 per jaar en dan krijg je er meteen een paar consumptie muntjes bij. Dat moet toch geen probleem zijn, zeker niet voor al die 1961 prijswinnaars. Graag even berichtje als je komt naar cgnsmit@kpnmail.com En zoals bij elke vereniging, ook jongeren zijn van harte welkom bij Club’73. Help sportief mee om ADO’20 naar de Tweede Divisie te supporten.