Duidelijk boodschap op deze bedrijfswagen van Jarvo waarmee Jeroen op pad gaat.
Duidelijk boodschap op deze bedrijfswagen van Jarvo waarmee Jeroen op pad gaat. (Foto: Bert Westendorp)

Jarvo levert meer dan halve eeuw vakwerk

HEEMSKERK – De fors bemeten letters met als tekst ‘Personeel gezocht’, op de achterkant van de bestelbus van Jarvo, laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Eigenaar Jeroen Groenewoud van het bedrijf aan Lijnbaan 62 licht de slogan nader toe.

Gemotiveerde medewerkers welkom

“Wij hebben over werk niet te klagen. Met vier medewerkers kunnen wij de klussen weliswaar aan, maar dat betekent dat klanten soms wel even geduld moeten hebben. Ik werk met medewerkers, waarvan veel mensen al jaren in dienst zijn. Vorig jaar ging bijvoorbeeld één van onze vakmensen met pensioen, tja dan valt er toch een gat.“

Opleiden

“Iemand die het voegwerk bij ons wil leren, is meer dan welkom. Wie met zijn handen wil werken en een prima motivatie daarbij heeft, is meer dan welkom. Opleiden doen wij in ons eigen bedrijf, want daar bestaat geen school voor. Daarbij zou het mooi zijn als ook een ervaren vakman zich zou melden. Belangrijk is om aan te geven dat de sfeer bij ons uitstekend is.”

Historische panden

Jarvo bestaat al meer dan vijftig jaar en is door het leveren van kwaliteits voegwerk bekend bij particulieren, bedrijven en woningbouwverenigingen. De werkzaamheden variëren van opnieuw voegen van historische panden tot en met repareren van voegwerk bij jongere appartementgebouwen en woningen. Naast voegwerk doet Jarvo restauratie van gevels, gevelreiniging en impregneren van gevels.

In deze tijd van automatisering rijst de vraag of ook voegwerk niet geautomatiseerd mogelijk is. “Dat kan, maar het resultaat is over het algemeen slecht. Met voegen van oude en historische panden werkt het totaal niet. Bij nieuwbouw of renovatie van gevels van recente woningen wordt daarnaast door ons de meest duurzame voegspecie gebruikt Wij doen alles met de hand, dat geeft een perfect resultaat”.

Ook in deze branche zijn beunhazen actief zo ondervinden huizenbezitters die het voegwerk uitbesteden aan deze types. Soms moeten Groenewoud en zijn medewerkers de puinhoop van een ander herstellen. "Ook in deze branche heb je woningeigenaren die het zelf gaan proberen. Of er zijn beunhazen die zich voor het herstel aanbieden. Ja dan ben je verder van huis en een stuk duurder uit.” Dat betekent na die ingreep overigens wel dat het voegwerk vervolgens weer als nieuw is en er weer jaren tegen kan.


Het Kantooradres van Jarvo is Eenigenburg 43 in Heemskerk, telefoon 0251-230359 of 06-50621284. E-mail: info@jarvo.nl, website: www.jarvo.nl.