Maastrichste muzikant Jimmy Duchateau.
Maastrichste muzikant Jimmy Duchateau. (Foto: Michel Vanderhoven)

Intieme en grootste ode aan John Denver

BEVERWIJK - Dat John Denver meer is dan Country Roads en Leaving on a Jetplane bewijst de Maastrichste muzikant Jimmy Duchateau met zijn band tijdens dit theaterconcert. Het is een eerbetoon aan de Amerikaanse country-legende en zijn legendarische muziek. 

Jimmy Duchateau met band zorgt voor eerbetoon

Kleine liedjes die bij herinneringen oproepen bij iedereen en uitbundige nummers waarbij muzikaal wordt uitgepakt door de hele band. Jimmy blaast hits als Annie's Song, Perhaps Love, Calypso en Thank God I'm a Country Boy nieuw leven in, maar schenkt ook aandacht aan minder bekend werk. Een grootste show met een intieme sfeer waarin de levenslessen van Denvers teksten nog meer betekenis krijgen.

Kaarten vanaf € 22,50 op zaterdag 14 januari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Lenny Kuhr met liefde voor het lied

Oud-Songfestivalwinnares en grand dame van de Nederlandse Chanson Lenny Kuhr is altijd blijven zingen en muziek maken. Zo is er 53 jaar na De Troubadour eind januari vorig jaar een nieuw album uitgekomen. 


Naast Lenny's nieuwe liedjes is er op het album ook ruimte gemaakt voor muziek van Stef Bos, Spinvis, Elke Vierveijzer en haar dochter Daphna. Werk dat zij speciaal voor Lenny hebben geschreven.

Grand dame van de Nederlandse Chanson

Tijdens dit concert zingt grand dame van de Nederlandse Chanson Lenny Kuhr (72) uit haar grote en levendige oeuvre én zingt ze de liedjes van haar nieuwe album Lenny Kuhr.

 In een artikel in de Volkskrant zegt ze over haar verse en verrassende plaat: “Ik hou erg van fado, mijn nieuwe cd is eigenlijk ook een soort fado-achtig pop-album.''

Natuur

Zij vervolgt: ''Het zit een beetje in mijn natuur. Wat het is? Ik werd denk ik vooral verliefd op de bijzondere klankverhouding tussen stem en de hoge snaren van de gitaar.”


Kaarten vanaf € 19,50 op zaterdag 14 januari om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Lenny Kuhr.