Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Liberaal Heemskerk: 'Oei, belangenverstrengeling Raad en Knarrenhof!'

HEEMSKERK - In de afgelopen raadsvergadering hebben wij het over de plannen van Eikenhof gehad. Een mogelijke invulling van een deel van dit gebied zou een Knarrenhof gerealiseerd kunnen worden. Wat schetst onze verbazing? Raadsleden van Heemskerk Lokaal pleitten voor een woonruimteverdeling volgens de ledenlijst van het Knarrenhof. Deze leden krijgen dan een voorrangspositie voor een woning. Dit kan niet waar zijn dat raadsleden besluiten over zaken waar zij zichzelf in een voorrangspositie zetten. 

Les 1 van de dure gevolgde integriteit trainingen is immers: “als je de schijn van belangenverstrengeling tegen je hebt blijf je daarbij weg en maak je gebruik van het verschoningsrecht.” 

Respect

Respect voor de heer Van Hout die dat wel deed maar op mijn vraag wie er namens Heemskerk Lokaal op de lijst van Knarrenhof staat bleef het stil. Bijzonder want er staat een raadslid met foto als lid op de site en een raadslid in de besloten app waar je alleen lid van kan zijn als je ingeschreven staat voor een woning. Dit kan toch niet waar zijn dat je jezelf voorrang wil geven voor een woning door daar zelf over te besluiten? Transparantie en eerlijkheid, is waar de inwoners van Heemskerk recht op hebben en dat zijn geen zwijgende raadsleden die zichzelf voorrang willen verschaffen op een woning.

Jammer dat hiermee een bom onder of eigenlijk in het Knarrenhof is gelegd. Het principe en idee is helemaal niet slecht. Integendeel zelfs want z’n concept kan werken. 

Als je de schijn van belangen-verstrengeling tegen je hebt, blijf je daarbij weg

Gelukkig waren het Liberaal Heemskerk, CDA, VVD en PvdA die vragen bleven stellen.

Gezamenlijk voorstel

Om uiteindelijk een gezamenlijk voorstel van Liberaal Heemskerk en het CDA raadsbreed aan te nemen waar een woonruimteverdeling via een notaris voor alle Heemskerkers mogelijk te maken. Gelukkig kozen ook de twee leden van Knarrenhof voor deze aanpassing en daarmee eieren voor hun geld. 

Geen plek

Jammer voor hun achterban want zij gebruikte het Knarrenhof ook in hun campagne dat zij dit wel even zouden regelen. Zo zie je maar, de Heemskerkse Raad is geen plek om eigenbelang vorm te geven.


Karel Rozemeijer, Liberaal Heemskerk