Felicitaties van burgemeester Smit (links) aan het jubilerend paar.
Felicitaties van burgemeester Smit (links) aan het jubilerend paar. (Foto: Co Backer)

Annie verrast op gouden huwelijksdag

BEVERWIJK - Jan en Annie van Son werden zeer blij wakker. Op donderdag 16 maart j.l. was het zover, hun gouden huwelijk. Annie tast volledig in het duister hoe dit gevierd gaat worden. Jan zou alles regelen. Zij wist niet dat haar Jan al maanden bezig was met het regelen van allerlei verrassingsbezoeken voor haar op hun trouwdag. 

Hun gezamenlijke toekomst begon bij naaiatelier Berghaus. De destijds 15- en 17-jarige Jan en Annie werkten daar beiden en werden stapelverliefd op elkaar. Met meer oog voor elkaar dan voor het werk moest één van beiden weg. Annie ging en kwam terecht bij het Rode Kruis Ziekenhuis waar ze vele jaren met plezier werkte. 

Verrassingstocht 

Enige tijd geleden werd Annie ernstig ziek. Dankzij de broodnodige medische hulp, haar eigen kracht en de vasthoudende Jan heeft Annie dit grotendeels achter zich gelaten. Tijd voor wat verwennerij. Annie kreeg thuis van Jan haar eerste kaartje. Schoonheidssalon Karin verwachtte haar. Na haar behandeling kreeg zij het volgende kaartje. Kapsalon Care For Hair stond klaar. Keurig gekapt ontving Annie haar volgende kaartje. 

Feestelijke make-up

Op naar Douglas voor een feestelijke make-up. Uiteindelijk liep Annie de Breestraat op met haar laatste kaartje in de hand. Er werd op haar gewacht bij Peachful bruidsboutique op de Zeestraat. Een beetje van slag door alles liep Annie bij Peachful binnen. Manon en dochter Ivy heetten haar welkom. Jan was al bij de bruidsboutique langsgekomen om de prachtige huwelijkstaart van Rolet patisserie af te leveren. 

Bruidsboeket

De Duinroos had op zijn verzoek het bruidsboeket nagemaakt, zodat deze in de paskamer op Annie stond te wachten. Annie ging trouwjurken passen. In een romantische moderne jurk van haar keuze en met het trouwboeket in haar handen liep Annie de winkel weer in.

Verrassingsbezoek

Tot ieders verrassing stond daar burgemeester Martijn Smit. Toen hij ’s ochtends even een kijkje kwam nemen naar de werkzaamheden in de Zeestraat hoorde hij van de verrassingstocht die Jan van Son voor zijn Annie had gepland en kwam hij spontaan op het idee om het bruidspaar te feliciteren. Op dat moment kwam ook Jan binnen in zijn nieuwe pak met bijpassende corsage. De felicitaties van de burgemeester van Beverwijk waren de kers op de taart voor Jan en Annie. 50 jaar getrouwd en nog altijd innig verliefd op elkaar.