Bij Madjoe kan ook de jeugd volleyballen.
Bij Madjoe kan ook de jeugd volleyballen. (Foto: aangeleverd)

Madjoe jeugd

Madjoe heeft een grote jeugdafdeling in de leeftijd vanaf 3 tot 18 jaar. Elk kind kan op zijn eigen niveau, bij zijn eigen leeftijd, het volleybalspelletje stap voor stap onder de knie krijgen. 

Beginnend bij de peuters en kleuters van de Volleybalspeeltuin (3 tot 6 jaar), waar veel bewegen en vooral speelplezier centraal staat. Vervolgens worden bij het Cool Moves Volley (CMV, 6 tot 12 jaar) de basisschoolkinderen de beginselen van het volleybalspelletje aangeleerd. Tot slot spelen de middelbare scholieren in de ABC jeugd (12 tot 18 jaar) een volwaardig potje volleybal. 


De CMV kinderen spelen 2 keer per maand een toernooitje tegen verenigingen uit de buurt. De ABC jeugd speelt in competitieverband 2 à 3 keer per maand een wedstrijd. Momenteel hebben we zo’n 140 kinderen bij Madjoe rondlopen, verdeeld over de verschillende niveaus. Om deze kinderen het volleyballen bij te brengen, beschikt Madjoe over een groot aantal verenigingstrainers. Deze trainers worden regelmatig bijgeschoold door middel van clinics, gegeven door gerenommeerde trainers. 

Clinic met Rita Buikema

Afgelopen zondag werd zo’n clinic gegeven voor de CMV trainers uit de regio. Onder grote belangstelling liet de ervaren CMV trainster Rita Buikema zien hoe je een grote groep kinderen op een leuke en leerzame manier kunt bezighouden. Aan de bezwete gezichtjes van de deelnemende kinderen en de enthousiaste reacties van het publiek te zien, was het een zeer interessante ochtend, waar weer veel inspiratie is opgedaan.

Proeftraining

Heb je belangstelling om bij Madjoe te komen spelen? Geef je dan op voor een proeftraining. 

Dit kan via de website: www.vvmadjoe.nl.