Gratis ophalen kerstboom

Een kerstboom in huis is leuk, maar hoe kom je er weer vanaf. De gemeente Den Haag maakt het haar inwoners best makkelijk. In de periode van 2 tot en met 13 januari haalt ze de boom namelijk gratis op. Zet hem daarvoor op de ophaaldag voor 7.45 uur op de stoep. Weten wanneer de gemeentereiniging langskomt? Check daarvoor de huisvuilkalender.

Chinees Nieuwjaar gaat door!

De landelijke viering van het Chinese Nieuwjaar is op zaterdag 21 januari voor de 19e keer in het stadhuis van Den Haag. De afgelopen twee jaar kon het feest door de coronacrisis niet plaatsvinden. Ook dit jaar was het lang onzeker of het door kon gaan. De festiviteiten zijn in het stadhuis maar ook in Chinatown, met optochten in de straten en op het Plein en in de binnenstad. De optocht start om 10.30 uur. tussen 11.30 en 16.00 uur zijn de festiviteiten in het stadhuis. toegang is gratis.

'Voorzichtig met aanleg warmteleiding'

In een brief aan het stadsbestuur adviseert waterbedrijf Dunea de gemeente Den Haag voorzichtig te zijn met het aanleggen van warmteleidingen in de buurt van drinkwaterleidingen.  Als ze te dicht in de buurt van drinkwaterleidingen liggen kan dit verstrekkende gevolgen, stelt het drinkwaterbedrijf. Als drinkwater te warm wordt ligt de legionellabacterie namelijk op de loer. Daarom pleit Dunea ervoor om bij midden temperatuurleidingen (40 tot 70 graden) een afstand van 1,5 meter tot de waterleidingen in acht te nemen en bij hoog temperatuurleidingen (70graden en hoger) zelfs twee meter. Dunea benadrukt in de brief wel voorstander te zijn van het ontwikkelen van duurzame energiebronnen.