Afbeelding
(Foto: Leyenburgschool)

Kerstmusical met actueel thema

Leerlingen en leerkrachten van de Leyenburgschool hebben op dinsdag 29 december een vrolijke kerstmusical opgevoerd. 

Het is bijna Kerstmis en iedereen is druk met de voorbereidingen voor dit feest. Ook in het dorpje waar dit verhaal zich afspeelt. Het is een klein, gezellige plaatsje, waar de mensen elkaar kennen. Een paar dagen voor Kerstmis gebeurt er iets onverwachts. Er verschijnt een onbekende in het dorp. Hij trekt een kar met zich mee met zijn hele ‘hebben en houden’. Hij stelt zich voor als professor Ubuntu en zet midden op het plein een tent neer. De omwonenden bekijken het met gemengde gevoelens. Want wie is deze vreemdeling? De één wil hem weg hebben, bang voor het onbekende. Een ander vindt het juist gezellig dat hij er is. Eén ding is duidelijk: zijn aanwezigheid zorgt ervoor dat het een heel bijzondere kerst wordt, voor iedereen.

De naam Ubuntu komt uit Zuid-Afrika en betekent dat je als mens vooral gelukkig bent als je met elkaar samen gelukkig bent. Dat je respect hebt voor iedereen ook al ben je verschillend. 

De musicalliedjes werden gezongen door het kerstkoor van de Leyenburgschool. Het toneelspel werd gespeeld door leerlingen en leerkrachten van de school. Ouders, buurtbewoner, genodigden en leerlingen waren aanwezig bij deze kerstmusical.