De maquette.
De maquette. (Foto: gemeente Den Haag)

Maquette in Atrium laat zien hoe gebied tussen drie stations moet worden

Er zijn ambitieuze plannen voor het gebied tussen de drie grote Haagse intercitystations. Tot en met 19 januari staat er in een maquette in het Atrium van het stadhuis die laat zien hoe het Central Innovation District (CID) eruit komt te zien. 

Gedurende de hele maand kunnen geïnteresseerden de maquette bekijken. Op 5, 10, 12 en 17 januari tussen 12.30 en 13.30 uur staan er ook medewerkers van de gemeente bij om vragen te beantwoorden. De maquette laat de ontwikkelingen zien rondom station Den Haag Centraal, het Beatrixkwartier, station Laan van NOI, de Schenk en station Hollands Spoor naast de Laakhavens. Het gebied wordt ook wel het ‘Central Innovation District' (CID) genoemd. Het is namelijk het economische hart van Den Haag en de regio. Nu al levert het gebied werk voor bijna 80.000 mensen en telt het 30.000 studenten. Er wonen 45.000 mensen in het gebied in 23.000 woningen. De komende jaren is de verwachting dat het Central Innovation District met 20.000 woningen zal groeien. Er wordt gerekend op ongeveer 640.000 m2 aan nieuwe kantoren en 255.000 m2 aan commerciële en maatschappelijke voorzieningen.
Wethouder stedelijke ontwikkeling Robert van Asten is verheugd over de expositie: "De komende jaren verandert er veel in het gebied rondom de Haagse intercitystations. Met deze maquette kunnen we Hagenaars laten zien hoe dat eruit kan komen te zien. Maar we willen ook uitnodigen tot gesprek.” Ook na deze inloopmomenten zal de maquette gebruikt blijven worden in gesprekken met de buurt. Bijvoorbeeld over de plekken waar gebouwd kan worden, maar ook waar mensen ruimte zien voor kantoren, scholen, winkels, speelterreinen en plekken om te ontspannen.