Dansfestival CaDance na vier jaar terug in Den Haag

Voor het eerst sinds 2019 is CaDance terug in Den Haag! Het festival vindt voor het eerst plaats in het voorjaar. Van donderdag 18 tot en met maandag 29 mei vormt Korzo als altijd het hoofdpodium, maar er staan ook optredens gepland op divers bijzonder locaties in de stad. 

De avondvullende voorstellingen vinden bijvoorbeeld plaats inindustriële panden, op historische plekken en aan zee. Zo hoopt CaDance de inwoners van Den Haag nog meer bij het festival te betrekken. Begin volgend jaar kondigt Korzo de namen aan van de makers van de voorstellingen. In Utrecht vindt gelijktijdig met CaDance het SPRING festival plaats. De festivals gaan in 2023 als proef een samenwerking aan. Door deels gezamenlijk op te trekken is er het mogelijk om interessante internationale voorstellingen naar Utrecht en Den Haag te halen. Ook qua promotie trekken de twee festivals gezamenlijk op. Zo creëren ze op duurzame wijze een groter podium voor avontuurlijke podiumkunsten. De komst van Katja Heitmanns Motus Mori: RELIQUIEM naar CaDance en SPRING in 2023 is een eerste voorbeeld van de samenwerking.
CaDance is hét festival dat zich richt op dans én beweging en ruimte biedt aan zowel jonge onontdekte makers als het bewezen toptalent. Podium en makershuis Korzo is producent en programmeur van CaDance.