In het voormalig V&D-gebouw aan de Leyweg zit nu Pand Zuidwest.
In het voormalig V&D-gebouw aan de Leyweg zit nu Pand Zuidwest. (Foto's: ANNA Vastgoed)

Feestelijke opening Pand Zuidwest in jubileumjaar ANNA Vastgoed & Cultuur

ANNA Vastgoed & Cultuur bestaat in 2023 vijftien jaar. Het jubileumjaar start met de feestelijke opening op 13 januari van de nieuwste aanwinst: Pand Zuidwest aan de Leyweg.

De afgelopen 15 jaar heeft ANNA vooral in Den Haag voor het Rijksvastgoedbedrijf, gemeente Den Haag, gemeente Leidschendam-Voorburg en BPD Ontwikkeling meer dan 50 plekken ontwikkeld. Van hub voor lokaal ondernemerschap in Pand Zuidwest tot museum voor hedendaagse kunst in Onze Ambassade. In deze plekken gaan leefbaarheid en duurzaam ondernemersklimaat hand in hand. Waar voorheen leegstand was, wordt nu gewerkt en ontwikkelen mensen zich. Ook bieden deze gebouwen onderdak aan startende ondernemers. 

Eén van de laatste projecten van ANNA is Pand Zuidwest. Begin 2020 werd samen met gemeente Den Haag een tijdelijke hub ter bevordering van lokaal ondernemerschap op de begane grond van het leegstaande V&D pand op de Leyweg gestart. Nu ruim twee jaar later neemt ANNA Vastgoed & Cultuur het beheer over om er een permanente plek voor lokaal ondernemen, cultuur en ambacht te vestigen. Daartoe zijn de eerste twee verdiepingen ingericht voor lokale ondernemers en initiatieven uit de wijk.
"Ik geloof in duurzaam vastgoedbeheer. Wat gaat over het actief verbinden van creatieve mensen en de bedrijven die we huisvesten in onze gebouwen. Onze panden zijn laagdrempelige locaties waar omwonenden makkelijk binnenlopen. Op die manier proberen we bij te dragen aan de leefbaarheid en het welzijn van buurten. Ik geloof niet in anonieme bedrijfsgebouwen. Wel in bedrijfsverzamelgebouwen met een gezicht, die actief in contact staan met de omgeving en bijdragen aan de wijkeconomie”, aldus Willemijn de Boer, directeur ANNA Vastgoed.

Pand Zuidwest aan de Leyweg wordt op 13 januari feestelijk geopend.

Marloes de Graaf is ondernemer van het eerste uur in Pand Zuidwest.