Martijn Balster
Martijn Balster (Foto: Valerie Kuypers)

Frisse moed

Beste bewoner van Escamp,


De eerste dagen van het nieuwe jaar zijn een feit. Ik hoop dat u een goede jaarwisseling heeft gehad. De kerstboom wordt weer afgetuigd. Misschien heeft u het al voorbij zien komen, maar ook dit jaar is er weer de geweldige actie ‘Verloot je Boompje'. Tot en met zondag kunt u kerstbomen inleveren bij een van de inleverpunten in Escamp. Zo kunt u niet alleen sparen voor een cadeaubon of een mooie prijs winnen, maar beginnen we het nieuwe jaar ook met een schone, leefbare en veilige wijk. En er zijn meer wijkbewoners die hier een steentje aan bijdragen. Want ook dankzij de ORAC-adoptanten in ons stadsdeel beginnen we 2023 schoon.
Een opgeruimd Den Haag dus, zo aan het begin van het nieuwe jaar. Een letterlijk schone lei. Tijd om nare dingen achter te laten en met positief gemoed vooruit te kijken. Het is geen gemakkelijke tijd met hoge prijzen, woningnood en ons lerarentekort, waar veel scholen mee te kampen hebben, ook in Escamp. Maar juist daarom ga ik volgende week met frisse moed het stadhuis weer binnen. Een nieuw jaar om te werken aan en voor onze stad. En net zo lief stap ik het komende jaar het stadhuis juist ook uit. Want ik ga graag op pad om u weer te ontmoeten. Bijvoorbeeld bij een van de buurthuizen in ons stadsdeel. Ik kijk er naar uit!

Als iedereen naar elkaar omkijkt, belooft dat veel moois voor 2023

Er zijn ook dingen die ik graag meeneem naar 2023. Bijvoorbeeld de fantastische buurtmoeders uit de Gaarden en de Dreven. Eind december deelden zij tassen met boodschappen uit samen met de Erasmusschool aan mensen die het niet breed hebben. Ook liepen zij samen met de wijkagent en woningcorporatie hun jaarlijkse rondje door de wijk. En met Wijkz zetten zij zich onder andere in voor eenzame bewoners, door activiteiten te organiseren. Zo werden er mooie bloemstukken gemaakt voor ouderen. Het was fijn om daarbij te zijn. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het werk is dat jullie doen.
Van de buurtmoeders tot de ORAC-adoptanten, jullie hebben iets met elkaar gemeen. Jullie zorgen voor de stad en voor elkaar. Een fantastisch voorbeeld. Als iedereen, net als jullie, een beetje naar elkaar omkijkt in 2023, belooft dat veel moois voor het nieuwe jaar.
Ik kijk ernaar uit om u het komende jaar weer te ontmoeten.


Martijn Balster,

wethouder Volkshuisvesting, Welzijn en Zuidwest