De sport- en speelplek wordt nog omgeven door hekken, maar een paar enthousiastelingen maken er al gebruik van.
De sport- en speelplek wordt nog omgeven door hekken, maar een paar enthousiastelingen maken er al gebruik van. (Foto: Rodi.nl)

Nieuwe sport- en speelplek RijswijkBuiten bijna klaar

Cultuur

Na de skatebaan in Plaspoelpolder is de volgende nieuwe sport- en speelplek van formaat in Rijswijk bijna klaar voor gebruik. Dat de behoefte aan dit soort plekken groot is, blijkt wel uit de vele jonge gebruikers die zich al op het speelveld begeven.

De nieuwe sport- en speelplek heet de Krajicek Playground, een multifunctioneel sportveld waar kinderen kunnen voetballen, tennissen en basketballen. Dit kan op een voetbalveld van twintig bij dertig meter en een basketbalveld van 11 bij 15 meter. Hiernaast is er een speelplek met speelpleintje: een klimtoestel, ruimte om te steppen en fietsen, een glijbaan en een veerwip. De speelplek wordt lekker groen.


Zo zag de plek er medio december 2022 nog uit. - Archief/RH

Over het ontwerp en de naam van de speelplek konden bewoners meedenken. Als de plek straks officieel geopend is, volgens de verwachting eind maart, zullen er minimaal twee keer per week sportactiviteiten worden georganiseerd door Haaglanden Beweegt én Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen. Ook zal de sportplek gebruikt gaan worden door KC BuitenRijck, tijdens de gymlessen en/of naschoolse activiteiten. Daarnaast zullen de kinderen uit de buurt er ook gewoon altijd kunnen spelen. Financieel is de plek mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.

Na de Krajieck Playground wordt er waarschijnlijk een speelplek voor kinderen gecreëerd op het BMX-terrein, maar hier zijn nog geen concrete plannen voor.