Aanrijding op de Treubstraat.
Aanrijding op de Treubstraat. (Foto: Regio15)

HTM naar Binckhorst

Binnen enkele jaren verhuist de HTM van de locatie Maanweg in Den Haag naar een nieuw pand op de hoek van de Supernovaweg en de Mercuriusweg. De grond is door de gemeente Den Haag alvast gereserveerd voor het Haagse openbaar vervoerbedrijf. Daarmee is de eerste stap gezet. De bedoeling is in 2024 te starten met de bouw van het nieuwe bedrijvenpand. HTM verwacht in 2025 het pand te betrekken.

Sinterklaasintocht

Raadslid Maaike Harmsen (ChristenUnie Rijswijk) gaat kijken of een Sinterklaasintocht in Rijswijk namens de gemeente weer mogelijk is. Harmsen vroeg het college vorige week of de Sinterklaasintocht wordt gezien als een gemeentebreed evenement. In dat geval moet de gemeente het evenement actief ondersteunen. Wethouder Werner van Damme (VVD, Evenementenbeleid in de portefeuille) beantwoordde die vraag positief.

Parkeerboetes

Op een zondag werden onlangs in het winkelgebied Colijnlaan onterecht 57 parkeerboetes opgelegd. Rijswijks-Belang wilde weten hoe dat kon en stelde er tijdens Forum Samenleving op dinsdagavond 7 maart vragen over. Het antwoord in het kort: menselijke fouten in het scanproces. In de toekomst is het de bedoeling dat de reguleringstijden per parkeervak automatisch worden herkend, dus niet meer handmatig hoeven te worden ingevoerd. De boetes zijn inmiddels geseponeerd.

Doorrijder na ongeval

Bij een ongeval in de Treubstraat in Rijswijk is een persoon zaterdagmiddag 11 maart zwaargewond geraakt. Naast twee ambulances kwam ook het Mobiel Medisch Team (MMT) met een traumahelikopter ter plaatse. Mogelijk was er sprake van een doorrijder. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd. De politie zoekt getuigen. Heeft u iets gezien en nog niet gesproken met de politie? Bel 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Bekladding stadhuis

Zaterdag 11 maart is de achterkant van het nieuwe stadhuis van Rijswijk beklad met een leus in rode graffiti. Surveillerende boa’s ontdekten de tekst zaterdagmorgen 11 maart rond 10 uur. Na overleg is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld, die de tekst met een hogedrukspuit heeft verwijderd. Het is onbekend door wie en waarom de tekst op de muur van de klokkentoren is gespoten.

Aanrijding Einsteinlaan

Dinsdagochtend 14 maart heeft er op de Einsteinlaan in Rijswijk een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. De bestuurder van de zwarte auto wilde de grijze auto inhalen toen plotseling de grijze wagen afsloeg, hierdoor kwamen beide voertuigen in botsing met elkaar. Bij de aanrijding raakte de bestuurder van de grijze auto gewond. Zij werd vervoerd naar het ziekenhuis. Beide wagens moesten door een berger worden afgevoerd. Verkeer werd tijdelijk omgeleid.