Ondanks dat het geluid op sommige momenten beter kan, komt het enthousiaste ensemble mooi tot zijn recht in het professionele decor.
Ondanks dat het geluid op sommige momenten beter kan, komt het enthousiaste ensemble mooi tot zijn recht in het professionele decor. (Foto: Erick Kicken (KVX Services))

RJT geeft met ‘The Wizard of Oz’ wervelende voorstelling weg

Cultuur

Afgelopen weekend speelde het Rijswijks Jeugdtheater de klassieker ‘The Wizard of Oz’ in de Rijswijkse Schouwburg. Het was een wervelende voorstelling voor jong en oud waar het publiek van heeft genoten.

Door een voormalig RJT-lid

Het verhaal

Als Dorothy (Leslie van Galen) samen met haar huis door een orkaan wordt weggeblazen, komt ze terecht in Oz: een magische wereld achter de regenboog! Daar ontmoet ze de goede heks Glinda (Renate van Dijk) die Dorothy vertelt dat ze op zoek moet naar de Tovenaar van Oz (Bas Bulder), wil ze ooit nog thuiskomen. Onderweg naar de Tovenaar ontmoet Dorothy de Vogelverschrikker (Nicole Verkijk), de Blikken Man (Pieter Dolmans) en de Laffe Leeuw (Guus Fako) met wie ze bevriend raakt. Maar dan wordt Dorothy gevangen genomen door de Kwade Heks van het Westen (Marjolijn Venema). Gelukkig bevrijden haar vrienden haar en vindt Dorothy uiteindelijk weer een weg naar huis.

Adembenemende zang

De voorstelling is prachtig in elkaar gezet, dankzij regisseur Pepijn Jehee. Het live orkest, onder leiding van Otto Kaaij, versterkt de adembenemende zang die te danken is aan muzikaal leider Koen Both. Dorothy speelt en zingt de sterren van de hemel, met als hoogtepunt de Nederlandse versie van het bekende nummer ‘Somewhere Over the Rainbow’. Het samenspel van de Vogelverschrikker, de Blikken Man en de Laffe Leeuw is daarnaast een genot om naar te kijken.


Erick Kicken (KVX Services)

Professioneel decor

Ondanks dat het geluid op sommige momenten beter kan, komt het enthousiaste ensemble mooi tot zijn recht in het professionele decor. Het ensemble bestaat uit alle leeftijden en het publiek reageert dan ook regelmatig vertederd op de allerkleinsten. De choreografieën (Roxanne Joosen) worden mooi uitgevoerd en stralen het plezier van de cast uit. Kortom, ‘The Wizard of Oz’ is wederom een prachtproductie, waarmee het Rijswijks Jeugdtheater maar weer laat zien hoeveel talent ze in huis hebben!

Andere voorstellingen

Het Rijswijks Jeugdtheater is terug in de Rijswijkse Schouwburg op 15 en 16 april 2023 met ‘The Addams Family’. Op 27 en 28 mei 2023 zijn ze te bewonderen met ‘Peter Pan’. Voor meer informatie, kijk op: www.rijswijksjeugdtheater.nl.