Dennis, Lloyd en Bob organiseren 18 maart een fantastische open dag voor het hele gezin.
Dennis, Lloyd en Bob organiseren 18 maart een fantastische open dag voor het hele gezin. (Foto: Debbie van Eijk)

Lloyd, Dennis en Bob organiseren open dag Tennispark Vredenburch

Verenigingen

Zaterdag 18 maart is Tennispark Vredenburch dé plek waar kinderen en hun ouders willen zijn. Die dag laten tennisdocent Lloyd Mangar, manager Dennis Niehorster en horecamanager Bob Ubachs bezoekers kennismaken met tennis en de sportieve, bruisende sfeer op het tennispark. Dat betekent: tennis clinics, barbecue, suikerspinnen en zelfs een brandweerwagen. “Iedereen is welkom hier, welke achtergrond je ook hebt.”

Door Debbie van Eijk

Vredenburch is een toegankelijk tennispark. Tennisparkmanager Dennis: “Voor de meeste tennisparken geldt dat het allemaal eilandjes zijn. Bij ons werkt het niet zo.” Dat geldt zowel voor hun relatie met de buitenwereld, als hun verhouding tot elkaar. Tennisdocent Lloyd licht toe: “Wij zijn drie ondernemers die hier werkzaam zijn, maar we zijn eigenlijk één geheel.” Bob vult aan: “We komen hier bij elkaar al zeker vijftig jaar. Lloyd en ik zijn hier sinds we negen of tien waren. Nu staan we alleen aan de andere kant van de bar, en van de tennisbaan.” Dennis lacht: “Ze zijn niet weg te krijgen hier.”

Sportief of niet sportief

Terwijl we praten, zitten er mensen in de horecagelegenheid die samen iets drinken, een hapje eten, lectuur lezen of gewoon ontspannen. “Iedereen is welkom hier,” vertelt Lloyd. “Welke achtergrond je ook hebt. Of je nou veel of weinig te besteden hebt. Er komen hier expats, maar ook geboren Rijswijkers. Mensen die nog nooit hebben getennist, zelfs niet sportief zijn - maar óók mensen die juist heel goed kunnen tennissen.”

Familiegevoel

Vredenburch is een aantal keer landskampioen geweest, zo’n 25 jaar geleden. “En we hebben best wel lang meegedaan in de Eredivisie”, herinneren de mannen zich, als ernaar wordt gevraagd. Maar hoewel er serieus wordt getennist, is het behalen van een topniveau hier geen must: “Niemand neemt zichzelf té serieus.” Wat wél heel erg heerst op dit tennispark: een familiegevoel. Lloyd: “We zijn een kleine club, van ongeveer vierhonderd leden. Iedereen kent elkaar.” Dennis: “Ik ken 95% van de leden bij naam.” Ze hopen dat het aantal leden toeneemt, maar blijven er wel naar streven dat familiegevoel vast te houden.

Achter de schermen

De mensen die hier komen, mogen weten wie er achter de schermen werken. Dennis (55) is vorig jaar februari getrouwd, na 15 jaar relatie. Hij tennist al zo’n veertig jaar, waarvan de laatste vijfentwintig op Vredenburch. Ook speelt hij nog steeds competitie. Sinds 27 jaar is hij ondernemer, waarvan het grootste gedeelte in de horeca. 

Het bier staat altijd koud

Bob (36), samenwonend met zijn vriendin, dochtertje Lola en de tweede op komst, volgde als kind al lessen bij Vredenburch. Hij heeft een tijdje in de competitie gespeeld. Sinds 2016 is hij verantwoordelijk voor de horeca op Tennispark Vredenburch. Daarnaast runt hij een koffietentje aan de Lange Kleiweg, tegenover Jumpsquare ongeveer: Veridius@7.  Een kleinschalige gelegenheid in een huiselijke sfeer waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Gevraagd naar een motto, moet Bob even hard nadenken. “Het bier staat altijd koud”, schatert hij dan. Serieuzer: “Het glas is altijd halfvol.”

Tennis als rode draad

Lloyd (heeft samen met zijn vriendin een zoon van vier jaar en ook een tweede op komst) begon ongeveer op dezelfde leeftijd als Bob met tennissen op dit park. Vanaf het moment dat hij van zijn moeder een sport mocht kiezen, en in plaats van voetbal voor tennis koos, loopt de sport als een rode draad door zijn (school)carrière. “Ik heb de sportopleiding gedaan, me aangesloten bij de KNLTB, ben anderhalf jaar bij een concullega in dienst geweest. In 2016 zag ik de kans om mijn eigen tennisschool te beginnen en ben ik er direct ingestapt.” 

Ik wil dat mensen altijd voldaan van de baan afkomen

Inmiddels geeft hij les op drie locaties en coördineert hij ongeveer vijftien trainers. Zijn doel als trainer: “Ik wil dat mensen altijd voldaan van de baan afkomen.” Dat betekent wel dat hij zijn leerlingen continu in beweging houdt. De naam van zijn tennisschool is dan ook, heel toepasselijk, Motion Tennis. Verder levert hij als docent echt maatwerk: “Ik hou van de binding. Ik wil weten wat de klant doet, wie hij of zij is. Daar stem ik mijn manier van lesgeven op af.” Zijn belangrijkste tip voor wie misschien wil tennissen: “Ga het proberen.”

Open dag

Tennis is de perfecte sport voor wie lekker wil bewegen in de buitenlucht. Op tennispark Vredenburch vind je all weather-banen, geschikt voor elk weertype. Naar verwachting worden er eind 2023 zes nieuwe padelbanen opgeleverd, waarvan vier overdekt. Op zaterdag 18 maart van 13.00 tot 16.00 is iedereen die tennis wil uitproberen van harte welkom aan de Huis te Landelaan 3 in Rijswijk om vrijblijvend een kijkje te komen nemen, wat lekkers te komen eten en drinken en de kinderen zich te zien uitleven op het springkussen. Parkeren is gratis, voor de deur.

Tennisles

Meer info over Lloyds tennislessen? Kijk op www.motiontennis.nl.