Beatrixlaan dit weekend afgesloten

Eind maart start aannemer A. Hak in opdracht van WarmtelinQ met de aanleg van een warmtetransportleiding onder de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. Hiermee kan restwarmte uit de Rotterdamse haven worden gebruikt om huizen en bedrijven in Zuid-Holland te verwarmen. 

In februari en maart vinden er voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de transportleiding plaats, daarom zijn er in maart enkele afsluitingen van de Prinses Beatrixlaan. Te beginnen in het weekend van vrijdagavond 3 tot en met zondagavond 5 maart.

In het eerste weekend van maart wordt de in- en uitrit ter hoogte van de Van Vredenburchweg 164 aangepast. Verder verwijdert de aannemer diverse lichtmasten en maakt A. Hak een doorsteek ter hoogte van de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Guntersteinweg. Daarvoor wordt de middenberm verwijderd en brengt de aannemer ter plekke nieuw asfalt aan.

Voor weggebruikers betekenen deze werkzaamheden dat de Prinses Beatrixlaan is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen de Generaal Spoorlaan en de Guntersteinweg. Deze afsluiting duurt van vrijdagavond 3 maart 19.30 uur tot en met zondagnacht 5 maart 24.00 uur. Weggebruikers richting Den Haag maken in deze periode gebruik van de omleidingsroutes via de Schaapweg en de Burgemeester Elsenlaan. Bewoners van De Mare kunnen hun woning met de auto bereiken via het fietspad tussen de Van Vredenburchweg en de Schaapweg, vanuit Den Haag is de gebruikelijke route vrij. Bewoners van de flats Boshoek, Middenhoek en Bogaardhoek in de Kleurenbuurt bereiken hun woning via de Steenvoordelaan. Verder blijft de parkeergarage van de Bogaardhoek bereikbaar via de gebruikelijke route.

Meer informatie: www.warmtelinq.nl/rijswijk.