Winkels overvallen

Donderdagavond 23 februari vond er een gewapende overval plaats op avondwinkel Akshay in de Herenstraat in Oud Rijswijk. De overvaller was tussen de 1,65 en 1,70 meter lang, heeft een lichte huidskleur en droeg een zwarte trui van het merk Bananas. Met een vuurwapen dwong hij de eigenaar van de avondwinkel geld in een blauw tasje te stoppen en een groot aantal vullingen voor e-sigaretten.

Maandagochtend 27 februari vond er rond tien voor 9 een overval plaats op een filiaal van de Hoogvliet aan het Hendrik Ravesteijnplein. De verdachte, een man van ongeveer 20 jaar met een lichte huidskleur, bedreigde een van de medewerkers met een wapen en vluchtte daarna in de richting van de Burgemeester Elsenlaan. Hij droeg een donker trainingspak en een donkere pet.

Diezelfde maandag, vroeg in de middag, werd een winkel overvallen aan de Rijswijkseweg in Den Haag. Vier jongens in de leeftijd van 15 tot 20 jaar sloegen hierbij vitrines stuk en stalen er spullen uit.

De politie doet onderzoek. Er zijn nog geen aanwijzingen dat de drie overvallen verband houden met elkaar.

Kruispunt afgesloten

Van 6 tot en met 24 maart is het kruispunt Limpergstraat / Koopmansstraat / Van Benthemlaan afgesloten vanwege rioleringswerkzaamheden. Al het verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Elsenlaan, Handelskade en de Koopmansstraat met omleidingsborden. De eerste dagen zijn er verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden bij de nieuwe situatie. Gemeente Rijswijk vervangt het verouderde riool tussen de Tinbergenstraat en de Nijverheidsstraat door een nieuw en duurzamer systeem. Dit gebeurt voor de nieuwe woningen die de komende jaren in het Havenkwartier worden gebouwd.

Zorgen om 'Vogelbosje'

GroenLinks maakt zich zorgen om de grootschalige bomenkap die gepland staat in het ‘Vogelbosje' aan de Jan Thijssenweg te Den Haag. Volgens de plannen van Den Haag verdwijnen hier 347 bomen. De provinciale fracties GroenLinks en PvdA hebben onlangs de provincie gevraagd om bezwaar te maken. Ondanks dat het gebied buiten de grenzen van Rijswijk ligt, heeft het een belangrijke functie voor Rijswijkers, stelt GroenLinks Rijswijk. Daarom heeft de fractie deze week schriftelijke vragen ingediend. Door de kap zou er een ‘waterberging' gerealiseerd worden; opmerkelijk volgens GroenLinks, omdat "groen en bomen van nature zorgen voor een effectieve waterberging”.