Wethouder Armand van de Laar laat de invloed van het provinciaal bestuur op bepaalde plekken in Rijswijk zien.
Wethouder Armand van de Laar laat de invloed van het provinciaal bestuur op bepaalde plekken in Rijswijk zien. (Foto: YouTube)

Wethouder maakt 90 seconden-vlogs: ‘Dit doet provincie in Rijswijk’

Politiek Provinciale Statenverkiezingen

Hoe zien we de invloed van het provinciaal bestuur terug in Rijswijk? Dat vragen veel mensen zich af. Wethouder Armand van de Laar ging de straat op om het te laten zien. Zijn verhelderende vlogs duren slechts 90 seconden. Ze laten zien waarom het de moeite waard is om 15 maart naar de stembus te gaan.

Wethouder Armand van de Laar (D66, Stadsontwikkeling, Mobiliteit, Grondzaken en Participatiebeleid en 2e locoburgemeester) maakte tijd om Rijswijkers te vertellen over de invloed van het provinciaal bestuur op Rijswijk. 


Dat doet hij op een toegankelijke manier: met vlogs op YouTube. En, fijn voor mensen met een drukke agenda, in slechts 90 seconden. De filmpjes zijn zondag 5 maart gepubliceerd. De vlogs draaien elk om een belangrijk thema. De eerste vlog gaat over Bereikbaarheid, de tweede over Natuur en de derde over Wonen. Alle drie zijn ze ondertiteld en voorzien van begeleidende muziekjes en leuke effecten. Ook praat de wethouder in ‘gewone taal’.  


Stemmen belangrijk

Met de komst van burgemeester Huri Sahin in december heeft het college van b en w een nieuwe impuls gekregen op het gebied van het betrekken van de burger bij de politiek. Sahin werkte hiervóór als directeur bij Stichting Lokaal Rotterdam, centrum voor democratie. Deze stichting had als doel de afstand tussen de inwoners en politiek te verkleinen. In een interview met Groot Rijswijk gaf de burgemeester in januari aan het heel belangrijk te vinden dat mensen weten waar de verkiezingen over gaan en gaan stemmen. Zelf sprak zij in een filmpje eind februari gericht jonge kiesgerechtigden in Rijswijk aan om vooral hun stem te gebruiken op 15 maart.

D66 Rijswijk

De partij van wethouder Armand van de Laar, D66 Rijswijk, zet ook sterk in op het betrekken van inwoners bij de politiek. Zo organiseerde D66 onlangs voor het eerst een ‘burgerberaad’, waarbij burgers actief meedenken over een belangrijk onderwerp in de gemeente.