Je hersenen bevatten ongeveer 86 miljard zenuwcellen.
Je hersenen bevatten ongeveer 86 miljard zenuwcellen. (Foto: Pixabay)

Mooi bedrag opgehaald in Rijswijk voor Hersenstichting

Financieel

Van 30 januari tot en met 4 februari 2023 collecteerden in Nederland 20.000 vrijwilligers van de Hersenstichting voor meer hersenonderzoek. In Rijswijk is een mooi bedrag van €5240,99 opgehaald. De Hersenstichting spreekt hier haar dank voor uit: “We zijn erg trots op al onze vrijwilligers en gulle gevers en bedanken hen namens de 4 miljoen Nederlanders met een hersenaandoening.”

Met het geld worden goede dingen gedaan, zo licht de stichting toe: “Met deze mooie opbrengst financieren wij onderzoek en innovaties, geven we voorlichting en zetten we het belang van onze hersenen overal op de agenda.”

Onderzoek nodig

En onderzoek blijft hard nodig, zo betoogt de Hersenstichting: “Al meer dan 4 miljoen Nederlanders hebben een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn hard op weg om de grootste ziekte van Nederland te worden. Dat mogen we niet laten gebeuren. Want een hersenaandoening zet je leven en dat van naasten volledig op z’n kop. Daarom willen we dat iedereen zoveel mogelijk uit het leven kan halen.”

Alsnog overmaken

Wie de collecteweek heeft gemist en alsnog een gift wil overmaken, kan dat doen op rekeningnummer NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting, Den Haag of doneren via www.hersenstichting.nl.