PvdA-kandidaat voor de Eerste Kamer en oud-wethouder van Den Haag Marnix Norder wil met winkelend publiek in de Bogaard en Oud Rijswijk in gesprek gaan.
PvdA-kandidaat voor de Eerste Kamer en oud-wethouder van Den Haag Marnix Norder wil met winkelend publiek in de Bogaard en Oud Rijswijk in gesprek gaan. (Foto: PR)

Rijswijkse Eerste Kamer-kandidaat gaat straat op in Rijswijk

Politiek Provinciale Statenverkiezingen

Veel kiezers weten al dat PvdA en GroenLinks willen samenwerken in de Eerste Kamer. Ook in Rijswijk zoeken rood en groen elkaar op. Zaterdag 11 maart gaan leden van GroenLinks en PvdA in De Bogaard en winkelcentrum Oud Rijswijk in gesprek met het winkelend publiek over de verkiezingen van 15 maart.

PvdA-kandidaat voor de Eerste Kamer en oud-wethouder van Den Haag Marnix Norder loopt mee. Norder: “Deze verkiezingen gaan over beter en betaalbaar wonen. Rijswijk is prachtig en ik woon er met plezier, maar voor heel veel mensen is dat onbereikbaar. Woningen zijn er niet genoeg, en de gasrekening is onbetaalbaar. Dat kan niet, en daar moeten we aan werken. Vanuit de Eerste Kamer kunnen we, als we met GroenLinks de grootste zijn, het verschil wèl maken. We kunnen het rechtse Kabinet Rutte tot ander beleid dwingen. Voor u. Steun ons, en stem.” 


GroenLinks Zuid-Holland kandidaat Babette Tresfon. - PR

GroenLinks Zuid-Holland

Ook GroenLinks Zuid-Holland-kandidaat en bestuurslid Babette Tresfon loopt zaterdag mee. “Ik vind het belangrijk om mensen te laten weten hoe ze invloed kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld bij provinciale staten- en waterschapsverkiezingen. En dat ze zelf een keus hebben.”, aldus Tresfon. “GroenLinks wil de wereld groener en eerlijker maken en ik wil daarbij helpen.”