De boxen werden overhandigd door Paul Francissen, lid van Rotary Club Rijswijk (vierde van rechts).
De boxen werden overhandigd door Paul Francissen, lid van Rotary Club Rijswijk (vierde van rechts). (Foto: Welzijn Rijswijk)

Welzijn Rijswijk schaft energieboxen aan met donatie Rotary Club

Goede doelen

Onlangs heeft de Rotaryclub Rijswijk een donatie gedaan waarmee Welzijn Rijswijk energieboxen kon aanschaffen voor de deelnemers van de wekelijkse inloop in Studio Welzijn. De boxen werden overhandigd door Paul Francissen, lid van Rotary Club Rijswijk.

De inloop is gericht op inwoners in een financieel kwetsbare situatie. Het biedt inwoners de mogelijkheid om anderen te ontmoeten en even wat kleins te eten en drinken. Ook is er altijd een professional van Welzijn Rijswijk aanwezig om te ondersteunen bij allerlei hulpvragen, van hulp bij minimaregelingen tot het vinden van een leuke activiteit. 


 De deelnemers namen de box hartelijk in ontvangst en waren geroerd door het mooie gebaar. - Welzijn Rijswijk

Energiebesparende maatregelen

Een aantal deelnemers woont in huizen die nog niet geheel verduurzaamd zijn en dus nog niet zijn ingericht op het besparen van energie. Met de inhoud van de box kunnen zij in elk geval zelf al wat kleine aanpassingen doen, zoals het aanbrengen van tochtstrippen, het gebruik van LED-lampen en een waterbespaarder. Ook hebben zij een lekkere warme deken gekregen, ter beschikking gesteld door Knijnenburg Producties. De deelnemers namen de box hartelijk in ontvangst en waren geroerd door het mooie gebaar.