Wordt de Marimbahal weer een plek met maatschappelijke faciliteiten?
Wordt de Marimbahal weer een plek met maatschappelijke faciliteiten? (Foto: RH)

Wat te doen met de Marimbahal?

(Vervolg voorpagina)

"Wil de nieuwe eigenaar van de winkels op het Waldhoornplein meedoen met het opknappen van het plein?", vroeg Marc Weterings. Wil van Nunen (PvdA) gunt het de wijk dat alle activiteiten weer terug komen naar de wijk. Lara Oude Alink (GroenLinks) benadrukte het belang van een levendige wijk. Ook Simon Geleijnse (CDA) vindt dat in alle wijken een ontmoetingsplek moet zijn. Maar hij zette een vraagteken bij de kosten, net als Tinus Kaffa (Wij.Rijswijk).

'Vraagtekens bij kosten'

Coen Sleddering (VVD) vraagt zich af of complete nieuwbouw met woningen en wijkvoorzieningen geen betere optie is. Remco Nunnikhoven (BVR): "Rijswijk krijgt er nog zo'n 20.000 inwoners bij. Daarnaast groeien sportverenigingen de laatste jaren fors. De Marimbahal hebben we de komende jaren hard nodig."

'Mensen maken stad'

In haar antwoord benadrukte wethouder Bentvelzen: "We groeien in Rijswijk. Tot 2025 hebben we een tekort van vier sportzalen. We bouwen, maar moeten niet de voorzieningen vergeten. Stenen bouwen is makkelijk, maar de mensen maken de stad". Over de kosten stelde ze er nu een bedrag ligt van € 1,5 miljoen, maar dat is onderdeel van een onderzoek dat eind van het jaar klaar zal zijn. "Wat zeker is, is dat we een tekort hebben aan voorzieningen, dat blijft staan.

Over enkele weken neemt de gemeenteraad een besluit over het onderzoek naar de toekomst van de 50-jarige Marimbahal.