Een hamster die gered werd tijdens de brand.
Een hamster die gered werd tijdens de brand. (Foto: Regio15)

Verkeersruzie

Een man is woensdagochtend 1 maart op de Brantingstraat mishandeld met een hamer en een schep. Volgens getuigen zijn er na het incident twee mannen gevlucht. De politiehelikopter heeft enige tijd rondgecirkeld. Het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens AD was een verkeersruzie de aanleiding. De politie heeft getuigen verklaringen opgenomen en het slachtoffer is vervoerd naar het ziekenhuis. Het slachtoffer had een flinke hoofdwond.

Betrokkene overval

Iemand die zegt betrokken te zijn geweest bij de overval maandagochtend 27 februari in de Hoogvliet op het Hendrik Ravesteijnplein in Rijswijk, heeft zich woensdagochtend 1 maart gemeld op het politiebureau. Het gaat om een 15-jarige jongen. De politie heeft hem aangehouden.

Brandweer helpt

In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 maart is omstreeks 2.50 uur brand ontstaan bij een geparkeerde auto aan de Schimmelweg in Den Haag. De brandweer van Rijswijk werd hierop met spoed ter plaatse gestuurd. Er was veel water nodig om de vlammenzee te doven. Ook is met een spreider de motorkap van de auto open geforceerd om de brand ook onder de motorkap goed te kunnen blussen. Mogelijk was een explosie naast de auto de oorzaak. Dit wordt door de politie onderzocht.

Knaagdieren gered

Zaterdagmiddag 4 maart heeft er brand gewoed in een woning aan de Havenstraat. De brand werd rond kwart over drie ontdekt doordat bewoners van het portiek rook uit het ventilatiekanaal zagen komen. Meteen werd de brandweer gebeld. Er kwam veel rook uit de woning en daarom werd besloten het gehele portiek, bestaande uit zes woningen, te ontruimen. Vanwege de blussing en de ontruiming is de bemanning van beide tankautospuiten ingezet en werd daarom opgeschaald naar ‘middelbrand’. De brandweer heeft een kooi met twee knaagdieren uit de woning gehaald. Medewerkers van de Dierenambulance hebben zich om de diertjes bekommerd. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. De brand veroorzaakte veel schade in de woning.

Rijswijker veroordeeld

Een 25-jarige Rijswijker is veroordeeld tot vier jaar cel vanwege meerdere inbraken in winkels en een ramkraak, waaronder in het Westland en Den Haag. In het Westland was de verdachte volgens de rechter betrokken bij een ramkraak bij een juwelier in Poeldijk en een inbraak bij een opticien in Wateringen. In oktober 2022 werd de Rijswijker samen met een 26-jarige inwoner van Wateringen op heterdaad betrapt bij een woninginbraak in Wateringen. Na de aanhouding bleek dat de Rijswijker vermoedelijk ook betrokken was geweest bij de inbraak bij een opticien in Wateringen en een ramkraak in Poeldijk. Verder zou hij ook verantwoordelijk zijn geweest voor inbraken bij juweliers in Den Helder, Gorinchem en een winkel in Den Haag.


Hulpdiensten in actie na mishandeling op Brantingstraat.