Het Kabouterpad bij Villa Ockenburgh.
Het Kabouterpad bij Villa Ockenburgh. (Foto: PR)

Zinvol ouder worden

Op woensdag 15 maart organiseert Welzijn Rijswijk in samenwerking met Haagsche Zin voor senioren een themabijeenkomst over zingeving. Pieter-Jan Bougie – geestelijk verzorger van Haagsche zin – vertelt over wat zingeving inhoudt, hoe mensen ‘zinvol’ ouder kunnen worden en waar zij terecht kunnen als dit even niet lukt. 

De bijeenkomst start om 15.00 uur (inloop 14.45 uur) en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar seniorenadviseur@welzijn-rijswijk.nl of door te bellen naar 070 – 757 92 00. De themabijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk.

Banenmarkt Drievliet

Familiepark Drievliet in Den Haag (op de grens bij Rijswijk) zoekt 200 nieuwe medewerkers voor komend seizoen. Voor wie misschien bij Drievliet wil werken, organiseert het park vrijdag 10 maart een banenmarkt in restaurant MEI van Drievliet. Tijdens de speciale banenmarkt, die plaatsvindt van 13.00 tot 17.30, wordt informatie gegeven over alle soorten functies die er beschikbaar zijn. Meer informatie op www.drievliet.nl.

Opening deuren

Vanaf 11 maart doen Rijswijk Doet en het Trefpunt (onderdeel van Welzijn Rijswijk) officieel de deuren open in het huis van de stad. Naast de officiële openingshandeling om 12.30 uur is er gelegenheid om de ruimtes van Welzijn Rijswijk te bekijken. Vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur zijn belangstellenden welkom aan de Generaal Spoorlaan 2. Er is een Vrijwilligersproeverij, Oud Hollandse Snoepwinkel & vergeten groentensoep en muziek.

Repair Café 10 jaar

Op 13 maart viert het Repair Café haar 10-jarig jubileum en dat wordt groots gevierd in het Stervoorde! De burgemeester is ook bij het feest aanwezig. Locatie: Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk. Naast het vieren van het 10-jarig jubileum kan men op deze dag natuurlijk van alles laten repareren! Het Repair Café is gratis toegankelijk en draait om (samen) repareren. In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Aanmelden is niet nodig. Vragen over het Repair Café? Mail naar: repaircafe@rijswijkdoet.nl

Kabouterpad Ockenburgh

Op zaterdag 18 maart wordt het Kabouterpad in het bos van Ockenburgh geopend. De route is gemarkeerd met kabouterpaaltjes. De route is ca. 1 km en geschikt voor alle leeftijden. Leuk om met het gezin, opa en oma, oppas, dagopvang, schoolklas of tijdens een kinderfeestje te bewandelen. Op zaterdag 18 maart tussen 14.30 en 16.30 uur vindt de opening van het Kabouterpad plaats. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Adres: Monsterseweg 4, Den Haag. Tip van de organisatie: kom zoveel mogelijk op de fiets en parkeer bij de kas. Kom je met de auto, parkeer dan op Parkeerplaats Buitenplaats Ockenburgh, direct vooraan in het bos.