Voor de officiële opening knipt Gijs van Malsen samen met dochter Maartje het lint door.
Voor de officiële opening knipt Gijs van Malsen samen met dochter Maartje het lint door. (Foto: RH)

Speeltuin Penninglaan officieel weer open en op zoek naar vrijwilligers

Cultuur

De speeltuin aan de Penninglaan in Rijswijk is zaterdag 29 april officieel heropend na de winterstop door wethouder Gijs van Malsen.

De vriendinnen Joke en Susy ontvangen zaterdag 29 april de bezoekers van speeltuin Penninglaan met koffie en een tompouce. Voor hen is het dubbel feest. Niet alleen gaat de speeltuin weer open, maar ook is Jole vandaag 70 jaar geworden. De speeltuin in de wijk Cromvliet ziet eruit om door een ringetje te halen. Wethouder Gijs van Malsen gaat hier na de winterstop de officiële opening verrichten.

Speelplekken

Buitenspelen is leuk, leerzaam en gezond. De gemeente Rijswijk vindt het belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen, daarom zijn er in wijken speelplekken aangelegd. Deze plekken worden regelmatig onderhouden om veilig en schoon te blijven.

Speciale peuterschommel

Het beheer van de speeltuin in de Penninglaan gebeurt door de Sportief Besteed-groep. Zij zijn de afgelopen weken voor de opening flink is de weer geweest. “De randen van de zandbak zijn kindvriendelijker gemaakt. Ook hebben we hier nu een speciale peuterschommel. En een ouderwets ogende trapauto, maar dan elektrisch aangedreven”, vertelt Christiaan van Sportief Besteed. Vooral die peuterschommel waar de kinderen niet vanaf kunnen vallen is een succes. Maartje, dochter van wethouder Gijs, wil er niet meer vanaf.

Saai binnenveldje

Zo gezellig als de speeltuin er nu weer uitziet, zo saai was het binnenveldje tot 2006. In dat jaar maakten de bewoners zich sterk voor een speeltuin in hun wijk. De gemeente beheerde zelf de speeltuin, maar dat is in 2018 overgenomen door Sportief Besteed. “Wij doen veel sportieve projecten voor de gemeente met jongeren. Met deze speeltuin willen we niet alleen een leuke plek bieden om te spelen, maar je jongere kinderen ook de eerste beginselen van de sport meegeven, zodat ze later lid van een sportvereniging willen worden”, vult Christiaan aan.

Zaterdagvrijwilliger gevraagd

De dagelijkse leiding is in handen van Suzy, zij woont direct naast de speeltuin, en haar vriendin Joke. De poort is open van dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 en 17.00 uur. Voor met name de zaterdag zoeken ze nog vrijwilligers. Je kan je melden op 06-42484086.