In de 64e minuut was het weer raak en wist de scorer van het eerste doelpunt het doel weer te raken, ondanks een aantal tegenstanders voor het doel. (Foto: Kees Franken)

RVC Celeritas wint gemakkelijk met 3-0 van VV Groeneweg

De laatste periode van dit seizoen is volledig losgebarsten. De verschillen zijn klein en de belangen groot. In een prachtige wedstrijd legt RVC Celeritas (6e) promotiekandidaat Groeneweg (3e) uit Zevenhuizen met 3-0 over de knie en blijft hiermee serieus in de race voor nacompetitie.

Door Kees Franken

RVC Celeritas was duidelijk de bovenliggende partij. Al na 19 minuten in de eerste helft viel het 1e doelpunt vanaf 16 meter; een harde pegel waar de keeper van VV Groeneweg niet bij kon. Ook na de rust gingen de Rijswijkers lustig door met aanvallen op het VV Groeneweg-doel.

De Rijswijkers deden veel aanvallen op het Groeneweg-doel. - Kees Franken

Scorende invaller

De keeper deed zijn uiterste best om doelpunten te voorkomen, maar in de 64e minuut was het weer raak en wist de scorer van het eerste doelpunt het doel weer te raken, ondanks een aantal tegenstanders voor het doel. Ondanks de 2- 0 voorsprong bleven de Rijswijkers de aanval kiezen en dat bleek niet voor niets. Toen het bijna tijd was, werd het nog 3-0 door een doelpunt van invaller Robin van Ravesteijn, toen hij één minuut in het veld stond. De spelers uit Zevenhuizen hadden duidelijk hun dag niet. De 3e plaats op de ranglijst maakten zij niet waar.

De spelers uit Zevenhuizen hadden duidelijk hun dag niet. - Kees Franken

Volgende wedstrijd

Door deze uitslag blijft RVC Celeritas op de 6e plaats in de zaterdag 4e Klasse D. Op zaterdag 13 mei staat RVC Celeritas – VV Moerkapelle op het Sportpark Prinses Irene op het programma en dat mag voor de Rijswijkers geen probleem zijn; de tegenstanders staan op de 10e plaats.

Foto’s: Kees Franken.