Repetitie van het theaterstuk Jekyll and Hyde door SPOT, afgelopen weekend.
Repetitie van het theaterstuk Jekyll and Hyde door SPOT, afgelopen weekend. (Foto: PR)

SPOT schittert in het Zuiderparktheater

Theatergroep SPOT brengt van 12 tot en met 14 mei de eigentijdse musical Dr. Jekyll and Mr. Hydein het Zuiderparktheater op de planken. Tijdens de uitvoeringen wordt de groep begeleid door een live orkest. 

Rijswijker Joery Mooijman is pas een jaar lid van Spot en speelt nu al de tweede mannelijke hoofdrol. In Dr. Jekyll and Mr. Hyde is hij Gabriël John Utterson. Mooijman heeft een heel druk musicaljaar. Zo speelde hij als lid van het Rijswijks Jeugdtheater kort geleden nog in de Rijswijkse Schouwburg in The Addams Family. “Ik heb een fotografisch geheugen en kan goed onthouden", vertelt hij. Met zeven jaar kwam hij al bij het Rijswijks Jeugdtheater (SPOT is ontstaan uit het RJT, red). “Daar kreeg ik mijn basisopleiding en met 11 jaar speelde ik mee in producties."

Overleven

In de musical Jekyll & Hyde, naar het beroemde boek van Robert Louis Stevenson, staat de strijd tussen goed en kwaad centraal. Al werd het boek 135 jaar geleden geschreven, het blijft een schitterend verhaal. Het verhaal speelt in Londen anno 1888, een welvarende miljoenenstad, maar Londen herbergt ook tal van sloppenwijken waar de armen met moeite proberen te overleven. Dr. Henry Jekyll is gefascineerd door het goede en het kwade dat in elk mens bestaat. Hij wil niets liever dan het kwade uitroeien en besluit tot een gewaagd experiment, dat verregaande gevolgen heeft voor zowel zijn omgeving, zijn verloofde als ook zijn eigen leven. 

Trots

Theatergroep SPOT is in 1986 ontstaan. "Dat betekent dat we inmiddels 37 jaar lang producties maken en daar zijn we natuurlijk trots op. Ieder seizoen brengen we een grote musical, daarnaast zingen we Oud-Hollandse liedjes in verzorgingstehuizen en Christmas carols in Dickens style, en we geven workshops voor kinderen”, vertelt Rijswijkse Ymke Jense. Zij is nu voorzitter van SPOT en al drie jaar lid. "Ik heb hiervoor 14 jaar musicalles gehad bij Trias." De leden van SPOT delen hun passie voor het theater. "Iedereen die lid is van onze vereniging draagt een steentje bij aan onze jaarlijkse productie: door mee te spelen, maar ook door aan het decor te klussen, rekwisieten te verzamelen en te helpen bij productionele organisatie. We zijn een hechte en betrokken groep met volwassen leden van alle leeftijden. Een lidmaatschap bij SPOT is leerzaam, verrijkend en vooral ontzettend leuk!”

Zien

De musical Jekyll & Hyde is op 12, 13, 14 mei te zien in het Zuiderparktheater. Kaarten zijn verkrijgbaar via https://zuiderparktheater.nl/tickets - en kosten €24,50 per stuk (excl. €1 servicekosten). Speeldata en tijden: 12 mei om 20.00 uur, 13 mei om 14.00 en 20.00 uur en 14 mei om 14.00 uur.