Dode hond gevonden in Kruisvaarderspark.
Dode hond gevonden in Kruisvaarderspark. (Foto: Regio15)

€8711 opgehaald

Ruim 44 collectanten haalden in Rijswijk geld op de Hartstichting tijdens de jaarlijkse collecteweek van 9 tot en met 15 april. Dit leverde een bedrag op van €8711. Lees meer over de doelen en oplossingen van de Hartstichting op www.hartstichting.nl/dit-doet-de-hartstichting.

Gaslekkage

De autoriteiten hebben woensdag 26 april GRIP 1 afgekondigd na de melding van een gaslekkage die rond 17.00 uur ontdekt werd tijdens werkzaamheden op de Prinses Beatrixlaan, ter hoogte van Sion. GRIP 1 betekent dat er moet worden samengewerkt tussen hulpdiensten. Tijdelijk waren er 70 aansluitingen verstoken van gas. De woningen die zonder gas zaten waren oudere woningen die nog in de wijk staan, de nieuwbouwwoningen in deze wijk zijn niet aangesloten op het gasnetwerk. Iets voor 21.00 uur kwam er een einde aan GRIP 1.

Storing Hoornbrug

De Hoornbrug in Rijswijk kampte zaterdag 22 april met een storing. Voor de tweede keer binnen een week weigerden de slagbomen omhoog te gaan, ondanks het groot onderhoud van 6 februari tot 20 maart waarbij onder meer de elektrotechnische systemen en een deel van de mechanische aandrijving van de brug zijn vervangen.

Dode hond gevonden

Vrijdagavond 28 april is er een gruwelijke vondst gedaan in de bosjes van het Kruisvaarderspark in Rijswijk. Een dode hond werd in een grote blauwe plastic tas van de IKEA aangetroffen. Het dier zou er al enkele dagen hebben gelegen. Het gaat om een grijze-blauwe hond, vermoedelijk van het ras Staffordshire-Bulterriër. De politie heeft uitgebreid sporenonderzoek verricht. De dierenambulance heeft het dier meegenomen. Het is nog niet bekend wie de eigenaar is. Ook is nog niet bekend hoe het dier om het leven is gekomen. Het dier is in ieder geval niet op natuurlijke wijze overleden.

In juni 2019 werd in het Wilheminapark in Rijswijk ook een dode hond gevonden in de bosjes. Op de vondst werd vol afschuw gereageerd. Ter nagedachtenis van de hond en als symbool voor dierenleed werd er op die plek een monument onthuld.

Dezelfde dag waarop een dode hond in een zak gevonden werd in het Kruisvaarderspark in Rijswijk, is er volgens Amivedi, een website voor vermiste huisdieren, nóg een stoffelijk overschot van een hond aangetroffen in de regio: op de Middachtenweg in Den Haag, op slechts een paar minuten fietsafstand van het Kruisvaarderspark. Op social media circuleert de theorie dat de twee vondsten verband houden met elkaar. Dit is officieel nog niet bevestigd.

Onwelwording

Een automobilist knalde zaterdagmiddag 29 april tegen geparkeerde auto's op de Huis te Landelaan in Rijswijk. Vermoedelijk kwam dit doordat de bestuurder onwel werd; hij gaf volgens District8 aan druk op de borst te voelen. Drie auto's raakten ernstig beschadigd.