Kunstenaar in Rijswijk.
Kunstenaar in Rijswijk. (Foto: Museum Rijswijk)

Rijswijkse kunstenaars

Nog tot en met 11 juni is in Museum Rijswijk de tentoonstelling Rijswijkse kunstenaars aan het werk 1900-1940. Deze geeft niet alleen een overzicht van het gevarieerde kunstenaarsbestand dat in die periode actief was in Rijswijk, maar laat de toeschouwers ook kennismaken met de kunstenaars zelf. Rond 1900 ontstond in Rijswijk een kleine kunstenaarskolonie. De schilders die zich hier vestigden, werkten in een aan de Haagse School verwante stijl waarin kleur en sfeer de boventoon voerden. Dit zou zo blijven. Vernieuwingen in de beeldende kunst zoals het expressionisme of non-figuratieve voorstellingen hadden geen invloed op het werk de Rijswijkse schilders. In de tentoonstelling Rijswijkse kunstenaars aan het werk 1900-1940 maakt het publiek kennis met de belangrijkste leden, zoals Wijnand van Horssen, Pieter de Regt en Otto Kriens. Museum Rijswijk is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur. Het adres is Herenstraat 67 in Rijswijk. Telefoonnummer: 070-3903617. Website: museumrijswijk.nl.

Billy Joel-tribute

Billy Joel-fans kunnen zaterdag 6 mei genieten in de Rijswijkse Schouwburg. Alexander Broussard en zijn vijfkoppige band 003 brengen dan een wervelende ode uit aan deze popartiest, die meer dan 30 top 10-hits op zijn naam heeft staan.

Billy Joel behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger ‘The Pianoman’ maar ook swingende rockers zoals ‘My Life’, prachtige ballads zoals ‘Honesty’ of lekkere rock & roll, zoals ‘Only the Good Die Young’.

Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat. En hoewel Billy, inmiddels een zeventigplusser, nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Alexander Broussard is bekend van The Tribute - Battle Of the Bands (SBS6), diverse RTL4-talentenprogramma’s, hij was Najib Amhali’s PlusSupportAct, speelde bij De Corona’s en Crazy Piano’s en vond dat het hoog tijd werd voor een tribute. Vandaar: The Billy Joel Experience!

The Billy Joel Experience treedt op zaterdag 6 mei op in de Rijswijkse Schouwburg van 20.00 uur tot ongeveer 22.20 uur. Kijk op de website van de Rijswijkse Schouwburg voor kaarten.

Burgemeester fietst

Op vrijdag 12 mei brengt de Rijswijkse burgemeester een werkbezoek aan De Strijp. Dit doet zij op de fiets. Al fietsend door de Strijp zal de Bewonersorganisatie De Strijp burgemeester Huri Sahin een rondleiding door de wijk geven. Hierbij wordt onder andere stil gestaan bij diverse punten in De Strijp. Belangstellenden die mee willen fietsen, zijn van harte welkom. Start van de fietstocht is om 13.00 uur vanaf jeu de boulesclub ABA, Lupinepad 1. Het eindpunt is ook weer bij ABA. Hier kan onder het genot van een drankje nog even nagepraat worden. Nadere informatie via www.destrijp.net of 06-33812805.